ŠTRIGOVA

ZATVARAJU SE VRTIĆ I JASLICE? Govorili smo im ‘da delaju decu’, a sad?

Načelnik je najavio zatvaranje privatnog vrtića, dok njegove osnivačice kažu da baš i nije tako

Pomalo dramatično štrigovski načelnik Stanislav Rebernik je tijekom aktualnog sata nedavne sjednice Općinskog vijeća kazao: “Prije tri tjedna došle su mi vlasnice vrtića i jaslica. Jako su me iznenadile izjavom da zatvaraju. No, radit će dok mi ne napravimo novi vrtić ili nađemo drugo rješenje u postojećim prostorima.”

Vijećnik Damir Kovačić (HNS) složio se da bi to bio velik problem općini koja se najviše angažirala upravo na poticanju mladih.

– Privukli smo mlade i ne smijemo ih sad ostaviti bez vrtića. No razumijem ih, djeluju u dva odvojena prostora i plaćaju dvije najamnine. Sigurno ima više faktora za nezadovoljstvo – kazao je Kovačić.

Vijećnik Antun Zadravec (SDP) bio je još slikovitiji: “Govorili smo im ‘delajte decu’, a sad?

Na dnevnom redu bila je i promjena detaljnog urbanističkog plana novog stambenog naselja podno Štrigovčaka.

Vijećnici su se složili da na mjestu gdje su bili predviđeni stanovi, u plan stave prostor društvene namjene – to jest vrtić! Ovime su omogućili hitnu prijavu na Nacionalni plan oporavka i otpornosti do kraja srpnja.

– Gradit ćemo vrtić u novom naselju ili u modelu privatnog partnerstva. A dotad, tamo gdje sad, može privremeno biti i neki drugi vrtić – kaže Rebernik.

Dodao je kako su na natječaju dobili 210 tisuća kuna za cestu s oborinskom odvodnjom u novom naselju. Na ulazu u naselje prvo će biti vrtić, a potom slijedi 12 parcela za kuće.

– Cesta nam je bila preduvjet za prodaju parcela i hitno trebamo dogovoriti uvjete natječaja – dodao je.

UMIRUJUĆE

A po pitanju vrtića nazvali smo i njegove osnivačice Metku Cimerman i Blaženku Živko. Komentar nam je pružila B. Živko, ravnateljica.

– Nismo rekle da zatvaramo vrtić, to nije definitivno odlučeno. Mi smo s načelnikom razgovarale o mogućnosti da Općina preuzme vrtić, kako je to napravljeno u nizu drugih općina. Mi kao privatnice ne možemo dobiti bespovratna sredstva za obnovu, a Općina bi mogla. Radimo u prostorima koji ne zadovoljavaju uvjete broja djece. Roditelji s pravom traže viši standard. Mi ćemo raditi dok se to sve ne riješi. Sigurno ga nećemo zatvoriti preko noći – umirujuća je poruka Blaženke Živko mještanima.

* Preuzeto iz lista Međimurje, broj 3.502

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije