UPISI U SREDNJE ŠKOLE

SREDNJA ŠKOLA ČAKOVEC Upišite školu u koju ćete dolaziti sa osmijehom

Srednja škola Čakovec najmlađa je srednja škola Međimurske županije koju danas u dvanaestoj godini rada pohađa 450 učenika u 20 razrednih odjela. Učenici mogu birati između četiri obrazovna programa – opća gimnazija, medicinska sestra/tehničar opće njege, fizioterapeutski tehničar i njegovatelj.

Plan upisa u školsku godinu 2022./2023.

Škola bez zvona

Srednja škola Čakovec ponosi se veselim i prijateljskim ozračjem koje se osjeća na školskim hodnicima, u učionicama, školskoj kantini i zbornici. Dobrom raspoloženju pridonosi pomno uređen prostor u kojem se učenici osjećaju kao kod kuće te vole u njemu provoditi vrijeme i nakon zvona. Zvona, međutim, nema pa nema ni žurbe ni gužvi na školskim hodnicima. Vesele boje zidova, zanimljive fototapete, udobni naslonjači, stol za stolni tenis, play station u knjižnici… Jednostavno, u Srednjoj školi Čakovec vrlo je ugodno što olakšava učenje i smanjuje stres od školskih briga.

S nastavnicima – ležerno i prijateljski

Dobrom osjećaju što ga učenici Srednje škole Čakovec imaju u svojoj školi pridonosi i drugačiji, pomalo neformalan i ležerniji odnos s nastavnicima koje opisuju kao susretljive, prijateljski raspoložene i uvijek spremne pomoći. Kako različite osobe uče na različite načine, škola za svoje učenike organizira dodatnu i dopunsku nastavu iz većine nastavnih predmeta. Uz to, učenicima se omogućuju individualne konzultacije na kojima im nastavnici pomažu savladati nastavne sadržaje koje ne razumiju.

Zajedno i hrabro do mature

Za svoje maturante Srednja škola Čakovec organizira besplatne pripreme za polaganje ispita državne mature iz svih obveznih i izbornih predmeta. Učenike pripremaju njihovi nastavnici, iskusni i stručni ocjenjivači ispita državne mature. Stoga se škola može pohvaliti rezultatima koje ostvaruju njezini učenici na ispitima državne mature, kao i njihovim uspješnim upisivanjem na željene fakultete. 

Umjetničke duše i sportski duh

Potiču se i podržavaju daroviti učenici, mladi sportaši i glazbenici, kako bi svoje školske obveze uspješno uskladili s izvanškolskim aktivnostima. Nastavni se rad prilagođava njihovim potrebama jer školi je važan njihov razvoj i napredak. Uz to, glazba je sastavni dio školskoga života te se s punim pravom može reći da je Srednja škola Čakovec raspjevana škola. Pleše se, glumi, piše, sudjeluje u likovnim radionicama, a sastavni su dio nastavnih aktivnosti posjeti kazališnim predstavama, kinoprojekcijama, umjetničkim izložbama, koncertima i znanstvenim događanjima.

Izvrsnost i trud prepoznaju se i nagrađuju

Jednoga će dana postati znanstvenici, glumci, novinari, vrsni medicinski djelatnici – tako učenike  Srednje škole Čakovec ocjenjuju na državnim natjecanjima i smotrama na kojima vrlo uspješno, iz različitih predmeta, predstavljaju svoje znanje i sposobnosti, svoju školu i cijelu županiju.

Srednja škola Čakovec prepoznaje, potiče i nagrađuje njihov trud i izvrsnost,  među ostalim, izletima u europske gradove. Tako su ovi svjetski putnici dosad posjetili Dresden, Dublin, Belfast, London, Bruxelles, pa čak i Dallas u SAD-u. Izvrsna nagrada, zar ne?

Stručna praksa u zemljama Europske unije

Srednja škola Čakovec ima dugogodišnje iskustvo u provođenju Erasmus+ projekta mobilnosti  namijenjenom učenicima strukovnih zanimanja koji im omogućuje obavljanje stručne prakse u inozemstvu kako bi upoznali metode rada u svojoj struci u drugoj zemlji, ali i poboljšali svoje jezične kompetencije. Tako se učenici medicinske struke usavršavaju u modernim zdravstvenim ustanovama na Malti, u Njemačkoj, Španjolskoj te u Termama Vivat u Sloveniji.

Slobodne aktivnosti i fakultativna nastava

Slobodne aktivnosti i fakultativna nastava važan su dio obrazovanja u  Srednjoj školi Čakovec. Strani jezici, Europsko građansko društvo, novinarstvo, GLOBE, kreativna grupa, zbor, školski bend, foto grupa, dramska skupina … samo su dio školskog života Srednje škole Čakovec.

Srednja škola Čakovec

Jakova Gotovca 2, Čakovec

Tel: 040/314 108

Mob: 099 333 44 70

e-mail: ured@ss-cakovec.skole.hr

web: www.sscakovec.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije