Upoznali smo gastro ekipu s preloške Marine koja marljivo i pomno priprema specijalitete kojima se gosti tisuće građana...
Teško da je netko došao na prelošku Marinu uživati u prirodi, a da nije probao barem jedan specijalitet koji nudi poznati restoran tik do jezera. Uz predivan pogled, gostima i turistima važno je uživati i u dobroj gastro ponudi, a toga svakako ne nedostaje.
Kada je restoran krenuo raditi te 2016. godine, najprije je bio otvoren samo i isključivo vikendom, i to samo u ljetnim mjesecima. No, sve šira ponuda i velik interes domaćih i stranih gostiju, doveo je do toga da restoran sada radi i preko zime, i to ne samo vikendom, već i kroz tjedan od srijede do nedjelje.
Majstor za pripremu ribe, Vladimir Sabolić iz Draškovca, naglasio nam je kako iza njihove dugotrajnosti nema neke posebne tajne uspjeha – osim što taj posao moraš voljeti, svaki dan ‘živjeti’ uz kuhinju i od srca pripremati jela.
– U početku, te 2016. godine uvidio sam da ovdje na Marini ima potencijala za pripremu ribljih specijaliteta i da fali takva ponuda. Stoga smo otvorili restoran koji je u početku bio ‘skroman’. Najprije smo pripremali samo dravske ribe. No, sve veći interes gostiju primorao nas je da proširimo ponudu i na mesna jela, uveli smo grill, krenuli smo nabavljati skuplju i moderniju aparaturu… Uz pomoć Grada, uredili smo prostor. Postepeno se naš ugostiteljski objekt dizao na višu razinu, ponudu smo sve više širili, a gosti su sve više pristizali. Danas, s ponosom mogu reći da se zna dogoditi da dnevno pripremimo i do 400 porcija, rekao nam je Sabolić, koji uz sjajnu ekipu iz kuhinje gostima sladi nepca.
Vladimir Sabolić uz suprugu, direktoricu Tereziju Sabolić, te sjajnu ekipu iz kuhinje koju čine još simpatična Dijana Kalšan i Danica Dimitrijević.
Kroz sve godine rada restorana uložen je trud kako bi se održala, autohtona tradicija – kako u vidu uređenja interijera i eksterijera, tako i u gastronomskoj ponudi. No, Vladimir nam je posebno istaknuo vlastiti brend kojim se ponose, a za njim je najveća potražnja – čips od šarana po njegovom ‘tajnom’ receptu.
Čips od šarana
Inače, Vladimir je na Marini krenuo raditi nakon provedenih 25 godina u Austriji.
– Tamo sam radio kao vozač kamiona i automehaničar, no, čovjeku jednom dođe svega preko glave. Odlučio sam se vratiti u Hrvatsku, u moje Međimurje, i nisam požalio. U početku su me ljudi čudno gledali jer sam se nakon Austrije vratio i ovdje na Marini ušao u ovaj posao ‘od nule’, priča nam Vladimir.
No, njegov je primjer živi dokaz da se, uz dobru ideju i trud, itekako može uspjeti.
– Živim za ovaj posao, od jutra do mraka sam tu, posebice vikendom, i dajem sve od sebe da nam gosti budu zadovoljni. Bitno je da čovjek uživa u onome što radi, i da među zaposlenicima vlada dobra atmosfera, a da ih spaja stručnost i ljubav prema poslu, priča nam gospodin Sabolić.
A toga na preloškoj Marini svakako ima. U to smo se uvjerili upoznavši cijelu gastro ekipu. Od sredine svibnja, u ponudi je još jedan novitet koji će zasigurno razveseliti one najmlađe – a to je fini sladoled različitih okusa. Osim deset vrsta ribljih i deset vrsta jela s roštilja, u ponudi su i langoši.
Za kraj nam Vladimir ističe kako im je najbitnije da gosti izađu iz objekta zadovoljni uslugom, što je svakako njihova najbolja referenca svih ovih godina.
Vladimir Sabolić sa suprugom Terezijom Sabolić
U ponudi je i sladoled!