TRADICIONALNI IZBOR

OREHIJADA Najboljšu orehnjaču ispekla je Katarina Horvat, a najdeblešeg oreha donijela je Verica Klobučarić!

Teška zadaća odabira najboljih i ove je godine pala na stručne učiteljice kuharstva Srednje škole Prelog Anicu Naranđu i Milenu Štajerec

U sklopu jučer održane Orehijade, festivala oreha i sega kaj kcoj ide, koja se od 2014. godine održava u organizaciji Općine Orehovice i tamošnjeg KUD-a Fijolica, održan je i izbor najboljih proizvoda od oraha.

Teška zadaća odabira najboljih i ove je godine pala na stručne učiteljice kuharstva Srednje škole Prelog Anicu Naranđu i Milenu Štajerec, koje su nakon degustacije svih pristiglih uzoraka odlučile da je najboljšu orehnjaču ispekla Katarina Horvat iz Podbresta. Drugo mjesto pripalo je Udruzi žena ‘Brest’ iz Podbresta, a treće Tamari Halić iz Orehovice.

Najbolji orehovec ove su godine spravile članice udruge ‘Brest’, odmah iza njih je onaj OPG-a Škvorc iz Vratišinca, a i treće mjesto pripalo je ženama iz Podbresta.

Najdebleši oreh ove je godine na Orehijadu donijela Verica Klobučarić iz Orehovice, a iza nje i Katarina Glavina iz Čakovca te još jednom članice udruge ‘Brest.

Kolač koji je najlepši na oko djelo je ruku Nine Branović iz Orehovice, a drugo i treće mjesto također su pripali Orehovičankama, Ruži Žamariji te Manueli Višnjić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije