Umirovljenici Kotoribe planiraju urediti tradicijski park

U Gostionici Mlin održana je redovna godišnja skupština Udruge umirovljenika Kotoribe. Podružnica okuplja 382 člana i s veseljem su objavili podatak kako su prošle godine u svoje redove primili 55 novih članova.

Izvješće o jednogodišnjem radu podnijela je predsjednica udruge Irena Maltar. Kotoripski umirovljenici bili su aktivni u sportskom planu te na brojnim humanitarnim i društvenim aktivnostima. Svake godine 14. listopada slave Dan umirovljenika Kotoribe, bili su dobri domaćini umirovljenicima Zagrebačke banke i sedam puta organizirali su odlazak na kupanje.

Prema riječima predsjednice lani je umrlo osam članova, a u kasi uzajamne pomoći imaju 83 člana u nižoj i 112 u višoj tarifi. Obiteljima umrlih članova iz kase je isplaćeno 12.700 kuna. Nisu zaboravili stare i bolesne koje posjećuju za blagdane. O financijama je govorila tajnica Slavica Maltar. Prihodi su im iznosili 44 tisuće kuna, a od toga iznosa 12 tisuća je dotacija Općine.

Na skupštini je prvi puta bio načelnik Ljubomir Grgec. Rekao je kako općina s udrugom ima vrlo dobru suradnju i da se Općina pobrinula da sve udruge dobiju svoje prostore.Tako je umirovljenicima ustupljen prostor u policijskoj zgradi čime su stvoreni uvjeti za rad kojima se može pohvaliti rijetko koja udruga, poručio je Grgec.

Ispred udruge umirovljenika Međimurske županije na skupu je bio predsjednik Franjo Kravaršćan iz Belice. Pohvalio je sva izvješća te rekao kako udruga ima 27 podružnica i okuplja 11.400 članova. Najavio je proslavu parova koji su u braku 50 i 60 godina. Ove godine 10. svibnja u Gornjoj Dubravi bit će 98 parova. Kravašćan piše pjesme na kajkavskom pa je umirovljenike počastio interpretacijom vlastite pjesme Moja babica.

Plan za ovu godinu temelji se na aktivnostima koje kontinuirano provode, no treba izdvojiti ideju o uređenju tradicijskog parka iza policijske zgrade za što očekuju podršku općine. Druženje je nastavljeno zabavom uz popularnog Cekera.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije