MLADA MAJSTORICA U PRELOŠKOM HOTELU

HOTEL PANORAMA Mlada kuharica Ines Jurišić oduševila dekonstrukcijom međimurske gibanice!

Da tradicionalna hrana može biti iznimno zanimljiva, uvjerili smo se u hotelu Panorama u Prelogu gdje nas je ugostila sjajna, mlada kuharica u usponu koja je 'stvorila' vlastitu verziju međimurske gibanice i iz dana u dan oduševljava goste, ali i kolege

S pravom možemo reći da je Ines Jurišić (29), ambiciozna djevojka širokog i toplog osmijeha, pravo osvježenje međimurske kulinarske scene. Uvjerili smo se u to kada smo posjetili preloški hotel Panorama koji ovih dana slavi impresivnu desetu obljetnicu postojanja.

Ines tradicionalne sastojke međimurske kuhinje priprema na moderniji način i u gotovo svako jelo unosi vlastite, originalne novitete. Jedan od najuspješnijih recepata kojim je jednako oduševila goste i djelatnike hotela, zasigurno je dekonstrukcija međimurske gibanice koja je i našu novinarsku ekipu na terenu (iako kamera, tipkovnica ni zaslon ekrana ne mogu prenijeti okus) osvojila na prvu!

– Moja ljubav prema kuhanju rodila se već od malih nogu kad sam s majkom pekla kolače. Kada sam se preselila u Zagreb počela sam sama kuhati i shvatila sam da iz ničega mogu stvoriti ‘nešto’. To me potaklo da krenem slijediti svoj san, započela je svoju priču djevojka iz Lopatinca.

Zahvaljujući kulinarskim vještinama i neizmjernoj ljubavi prema gastronomiji, Ines je u tri godine studija Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu Visoke škole Aspira u Zagrebu napredovala brzinom munje. 

– Već na studiju otvorilo mi se puno prilika, radila sam u poznatim hotelima i restoranima, kuhala sam rame uz rame s najpoznatijim chefovima poput Davida Skoke, Hrvoja Zirojevića…

– Sve što su me naučili, ja sam upijala i pokušala ‘pokupiti’ od njih. Danas ponosno mogu reći da njihove tehnike koristim u svome radu. 

Iako je, kaže, bila svjesna da bi joj ostanak u Zagrebu vjerojatno pružio još veće šanse i više prilika, srce ju je ipak ‘povuklo’ natrag u rodno Međimurje.

– Sviđa mi se ovaj kraj, sviđa mi se mir koji imamo ovdje, kojeg u Zagrebu ga nema. Zagrebački ritam života ipak mi je malo previše. Stoga sam se odlučila za povratak u rodni kraj. Pronašla sam se ovdje, u hotelu Panorama. Kako bi naša direktorica Dragica Domjanić rekla, ‘sudbina nas je spojila’, govori nam simpatična Ines.

Posebno je veseli što domaćim ljudima može pokazati ono što zna i što je naučila izvan Međimurja. 

– Moja filozofija, što se tiče moje pozicije ovdje u Panorami, ali i samog kuhanja, je jednostavna: tradicionalnu međimursku kuhinju pripremam na svoj način. Bogati smo kulinarski, ali tu hranu treba ‘podići’ na malo višu razinu, stoga želim goste upoznati sa svim tehnikama koje postoje. Obzirom na to da fine dining scena u Međimurju baš i ne prolazi, jako je teško naše ljude ‘natjerati’ da u devet slijedova jedu mini porcije. Odlučila sam to sve što znam pretvoriti u ‘bistro razinu’, gdje imamo normalne porcije, ali da je to ipak malo drugačija hrana, nastavlja priču naša sugovornica. 

Po čemu se Inesin recept dekonstrukcije međimurske gibanice razlikuje od tradicionalne međimurske gibanice, i kako je priprema, pogledajte u video prilogu koji smo snimili u hotelu Panorama u Prelogu:

picture

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije