SERIJAL ŠPORTKO

PRVA ŠPORTKO SUBOTA Športko se vratio: Mališani i njihovi roditelji upoznali se s loptačkim sportovima

Mališani, ali i njihovi roditelji, upoznali su se s loptačkim sportovima - nogometom, košarkom i rukometom

Nakon dvije godine neodržavanja zbog pandemije virusa covid-19 jedan od najpopularnijih sportsko rekreativnih aktivnosti namijenjenih vrtićarcima “Športko” se vratio. Udruga za sport djece i mladeži iz Čakovca nastavila je tamo gdje je stala 2019. te svojim Športko subotama opet pokrenula brojne mališane i njihove roditelje na sport.

>> PRVA ŠPORTKO SUBOTA Športko se vratio: Mališani i njihovi roditelji upoznali se s loptačkim sportovima

U prvoj od sedam ovogodišnjih sportskih subota u dvorani I. Osnovne škole Čakovec održana je prva sportska subota pod nazivom “loptica skočica”. Kao što i ime govori mališani, ali i njihovi roditelji upoznali su se s loptačkim sportovima; nogometom, košarkom i rukometom. Tajnica Udruge za sport djece i mladeži Tea Kolarić nije krila zadovoljstvo odazivom na prvu aktivnost.

– Bilo nas je više od 70 i riječ je o predpandemijskim brojkama. Vidjelo se i po djeci i po roditeljima da im je falila organizirana aktivnost uz smijeh i zabavu – izjavila je. Glavni cilj serijala Športko je animirati i uključiti što veći broj djece predškolskog uzrasta i roditelj u sportske aktivnosti.

Akciju provode animatori, profesori TZK i studenti Kineziološkog fakulteta. Športko je namijenjen djeci vrtićke dobi kako bi im se osuvremenila i osigurala kvalitetna provedba tjelesne aktivnosti kao važnog čimbenika održavanja psihofizičke ravnoteže.

Na kraju serijala najboljim sudionicima bit će podijeljen medalje za sudjelovanje. U subotu, 14. svibnja na terenu teniskog balona na SRC Mladost bit će održana druga Športko subota na temu tenisa.

Tea Kolarić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije