FAIR PLAY POTEZ

PONOS NK HODOŠAN – SIMON JAKŠIĆ Poštenje se uvijek isplati!

Namjerno je promašio jedanaesterac, ocijenivši ga nepravedno dosuđenim i zaradio nagradu za fair play potez godine...

Rodom iz Goričana, danas Čakovčanin, 30-godišnji Simon Jakšić, igrač Nogometnog kluba Hodošan, na svečanosti proglašenja najboljih sportaša Međimurske županije u 2021. godini primio je nagradu za fair play potez godine. Iz prve ruke, Simon, po struci inače viši fizioterapeut, za tjednik Međimurje otkriva kako ju je zaradio, no ponajprije kaže da je nogomet počeo trenirati već sa sedam godina.

– Kao dječacima, mojim prijateljima i meni sport, posebno naravno nogomet, bio je sve. Družili smo se i igrali u Nogometnom klubu Trnava Goričan u kojem sam bio sve do petnaeste godine da bi onda na godinu dana otišao u varaždinski Varteks. Sa 16 godina zaigrao sam za kadetsku momčad Nogometnog kluba Međimurje te smo tada igrali u 1. hrvatskoj nogometnoj ligi. No, zbog školskih obveza vratio sam se u Goričan i počeo igrati za seniorsku ekipu Trnave.

Za NK Hodošan prvi sam put zaigrao 2011. godine, zadržao se godinu dana, vratio se u Trnavu, onda pola sezone bio član jednog austrijskog kluba da bi se u Hodošan ponovno vratio 2017. godine i ostao do danas. Ekipa je odlična, dobra smo klapa na terenu i izvan njega i to je glavni i najveći razlog zašto sam toliko dugo tu. Bavim se rekreativno i tenisom te stolnim tenisom, a i drugim sportovima, ali nogomet mi je oduvijek bio i biti će – broj jedan, priča Simon. 

UZORI

A da je istinski sportaš dokazao je u prvom kolu proteklog prvenstva, u ogledu njegovog Kluba s Omladincem iz Držimurca-Strelca. 

– Još je bilo 0:0 kad je sudac krivo dosudio jedanaesterac. Namjerno sam ga promašio, zapravo dodao loptu golmanu ocijenivši da će to biti najpravednije. Taj, za mene pošten, potez ipak je na kraju bio nagrađen jer smo u susretu, iz igre, pobijedili. Nažalost,u našem amaterskom nogometu suci često pogriješe isto kao i mi igrači, a s druge strane utakmice ne snima 50 kamera i nema VAR sobe da se provjeri sporni potez. Zato smatram da bi svaki igrač koji se nađe u situaciji u kojoj sam ja bio, trebao napraviti isto, zaključuje naš sugovornik. 

Dodaje, nogometni uzor mu je bio Davor Šuker zbog kojeg i nosi njegov broj dresa – devetku. Od stranih nogometaša, broj jedan mu je Brazilac Ronaldo Luís Nazário de Lima

– Taj je čovjek stvarno bio svemoguć i divio sam se njegovim sposobnostima. Od domaćih klubova navijam za zagrebački Dinamo, a od stranih za Real Madrid. U mojem bavljenju sportu najveća su mi podrška djevojka Andreja, mama Ivanka, tata Mirko, sestra Ana i baka Katarina, poručuje Simon Jakšić. 

* Preuzeto iz lista Međimurje, broj 3.492

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije