MLJAC!

Probajte ovaj slasni odrezak od cvjetače zbog kojeg biste se mogli odreći mesa

Za sve vas koji volite laganiju prehranu, planirate uvesti bezmesne dane ili samo želite isprobati nešto novo i drugačije…

Recept je ideja blogerice Tatjane Miletić – kombinacija
odreska od cvjetače na finom humusu popravit će vam dan,
osigurati odličan obrok od kojeg ćete ostatak dana pucati od
snage i energije.

Odrezak od cvjetače s chimichurri umakom na humusu 

Sastojci:

1 cvjetača  

Za namaz: 

3 žlice ulja sok od limuna  
1 žličica meda/javorovog sirupa 
1 žličica kumina 
1 žličica kajenske paprike 
1 žličica slatke paprike 
1 žličica crnog luka u granulama 
1 žličica češnjaka u granulama 
1 žličica papra 
1 žličica soli 

Za chimichurri umak: 

vezica peršuna 
vezica korijandera 
2 režnja češnjaka 
1 manji crveni luk 
1 žličica origana 
1 žličica jabučnog octa 
papar, sol maslinovo ulje, količinu odredite ovisno o tome koliko
gust umak želite 
pola limuna 
1 žličica soli s chillijem i limunom 
1 ljuta papričica jalapeno

Priprema: 

Cvjetaču narežite na šnite, za pripremu odreska uzmite onu iz
sredine da dobijete lijepi, veliki odrezak. Sjedinite sve
sastojke za namaz i premažite dobro preko cvjetače s jedne i
druge strane. Odrezak stavite na papir za pečenje i pecite u već
zagrijanoj pećnici oko 30 minuta na 200 stupnjeva. Pripremite
chimichurri umak: sve sastojke stavite u blender i usitnite do
željene teksture. Predlažemo da napravite gušći umak (stavite
manje ulja i nemojte predugo blendati) kako biste osjetili sve
sastojke koje ste stavili. Prilikom serviranja prvo stavite
humus, zatim pečenu cvjetaču i na kraju prelijte chimichurri
umakom.

Preporučeno
Najnovije