PODRŠKA RADU UDRUGA

OPĆINA NEDELIŠĆE Udrugama za 2022. godinu osigurano više od 1,5 milijuna kuna

Udrugama s područja Općine Nedelišće osigurano je ukupno 1.214.963 kune za rad u 2022. godini

U srijedu, 30. ožujka u prostorima Mesapa načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak  potpisao je ugovore sa predstavnicima udruga za odobrena sredstva u 2022. godini.

Po javnom pozivu za prijavu programa civilnog društva po programu kultura ukupno je osigurano 460.000 kuna, od toga 250.000 kuna za sedam projekata iz kategorije kulturnih programa, a 210.000 kuna za pet projekata u kategoriji kulturne manifestacije.

Po istom javnom pozivu za ostale udruge građana za 45 projekata ukupno je odobreno 290.000 kuna. Po drugom javnom pozivu za projekte iz zelenog djelovanja-zelena agenda za 7 projekata ukupno je osigurano 54.963 kuna. Također, za sportske udruge osigurano je 700.000 kuna, a sredstva će se rasporediti udrugama sukladno preko Zajednice sportova Općine Nedelišće.

– Općina Nedelišće svake godine daje financijske potpore svojim udrugama prema kvaliteti njihovih osmišljenih programa i projekata. Udruge su u Općini Nedelišće vrlo važne za razvoj cijele Općine. Izuzetno cijenimo njihov dugogodišnji rad na društvenom, socijalnom, kulturnom, sportskom, turističkom i ekološkom razvoju te rad na prepoznatljivosti i prezentiranju Općine u cijeloj Hrvatskoj pa i izvan nje, na čemu im se posebno zahvaljujemo – rekao je načelnik Nikola Novak.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije