ODIGRANA ZAVRŠNICA LIGE

ČESTITAMO Globetka osvojila naslov prvaka Treće lige sjever

Deveti put zaredom Globetka je osvojila naslov prvaka Treće lige Sjever

U dva dana u Strahonincu, odigrana je završnica Treće muške lige Sjever u organizaciji KSMŽ-a. Nakon što su izborili mjesto u finalu, Međimurje Wildboarsi i Čakovec Globetka odigrali su posljednju utakmicu sezone i gledatelje oduševili svojom igrom. Nakon obrata pred sami kraj, utakmica je završila 74:76, zasluženom pobjedom Globetke, koja je deveti put za redom osvojila naslov prvaka Treće lige Sjever, dok su Međimurje Wildboarsi osvojili srebro.

Treće mjesto osvojio je Donji Kraljevec rezultatom 65:88 protiv Varteksa iz Varaždina kojem je pripalo četvrto mjesto. MVP-om Final foura proglašen je Neven Levačić (Čakovec Globetka), najboljim strijelcem Danijel Podvezanec (Čakovec Globetka), a u najboljoj petorci turnira našli su se Stjepan Kranjčec (Međimurje Wilboarsi), Aleksandar Golubić (Čakovec Globetka), David Ivanović (Donji Kraljevec), Samir Juras (Međimurje Wildboarsi) i Marin Cesarec (Varteks).

Seniorska ekipa Međimurja na domaćem terenu dočekala je KK Virka iz Virovitice u zaostaloj utakmici 13. kola 2. muške lige sjever. Domaćini su već na početku susreta preuzeli kontrolu utakmice te na kraju upisali pobjedu 82:70. Pomlađena ekipa Međimurja ovom pobjedom završila je sezonu u sredini tablice, sa osvojenim 7. mjestom. Nakon odigranih 19 utakmica sa 10 pobjeda i 9 poraza dokazali su da, iako među najmlađima, itekako imaju potencijala već iduće sezone parirati ozbiljnijim ekipama. Prvak lige je KK Podravac iz Virja, drugo mjesto pripalo je KK-u Ivančica iz Ivanca, a treće KK-u Radnik iz Križevaca.

Najmlađa ekipa Jedinstvene kadetske lige, KK Međimurje, ugostila je ekipu Sonik – Puntamika iz Zadra u susretu 13. kola. Nakon uvjerljivog poraza u Zadru, kadeti Međimurja dali su sve od sebe u utakmici protiv objektivno jačeg protivnika, međutim to nije bilo dovoljno da izbore pobjedu, pa je tako Sonik slavio 98:52.

U Dubrovniku se održao Poluzavršni turnir Prvenstva Hrvatske za U13 dječake, na koji je otputovala prvoplasirana momčad regije sjever, KK Međimurje. U prvom kolu turnira protiv Cibone iz Zagreba, Međimurje se nije snašlo pa je Cibona preuzela vodstvo te pobijedila 95:40. Protiv ekipe iz Dubrovnika pokazali su što znaju te su odigrali napetu utakmicu i na kraju pobijedili 42:43, dok je utakmica protiv KK-a DOŠKO iz Drniša završila porazom Međimurja 44:73. Trener Mario Novak ponosan je na svoju ekipu te plasmanom postignutim u ovoj sezoni.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije