KOŠARKA

KK KOTORIBA Sezonu u 3. ligi Sjever završili na sedmom mjestu, Ivan Fuš bio je najefikasniji igrač

- Apsolutno svi igrači zaslužuju velike čestitke za prikazano na terenu u ovoj sezoni - kažu iz KK Kotoriba

Košarkaški klub Kotoriba u sezoni 2021./2022. sudjelovao je u prvenstvu sa selekcijama U-13, U-15 i seniorima. Selekcija U-13 na kraju je zauzela peto mjesto od osam prijavljenih ekipa, dok su igrači U-15 zauzeli posljednje, osmo mjesto u ovoj sezoni. Seniorski sastav natjecao se u 3. ligi Sjever koja je ove godine brojila 12 ekipa iz Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. Osvojeno je 7. mjesto sa 12 pobjeda i 10 poraza, uz isti broj bodova kao i ekipe Rudara i Lepoglave koje su na petom i šestom mjestu zbog boljeg međusobnog omjera.

– U sezonu smo ušli u istom sastavu u kojem smo igrali i prošlu, skraćenu sezonu, odnosno sa samo 11 igrača. U prvu utakmicu ulazimo nekompletni i doživljavamo očekivani poraz od iskusnih gostiju iz Čakovca, no nakon toga se kompletiramo i ulazimo u seriju od šest uzastopnih pobjeda. Ekipa funkcionira odlično i s pravom u tom trenutku pretendiramo za jedno od prva četiri mjesta koja vode u doigravanje za prvaka.

Nažalost, u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva, protiv KK Globetka iz Čakovca doživljavamo veliki udarac za naše ambicije, teške ozljede Adriana Zvošeca i Petra Fuša. Petar se vratio u sastav nakon pauze od četiri utakmice, dok je za Adriana sezona bila završena.  Kasnije nam se ozlijedio i Neven Ujlaki koji propušta dvije utakmice. Kad tome pridodamo da su zbog poslovnih obaveza utakmice propuštali Vedran Habuš (3), Goran Munka (11) i Vedran Puštek (15) te zbog školskih David Ujlaki (2), konačni rezultat nije loš. Neke utakmice smo igrali sa petoricom, šestoricom igrača i realno nismo mogli računati na bolji rezultat. Na kraju smo svi skupa malo razočarani jer ova ekipa vrijedi nekoliko pobjeda više, no također smo i ponosni na ostvareno. Igrali smo dobru košarku, bili smo ekipa u pravom smislu te riječi, i na terenu i van njega.

Pokazali smo da imamo karakter, posebno u pobjedi nad kompletnim Dubravčanom dok smo mi bili bez tri važna igrača i pobjedi protiv Mladosti iz Ivanovca u kojoj smo gubili 16 razlike u prvoj četvrtini. Da se ozljede nisu umiješale vjerovatno bi bili na završnom turniru za prvaka lige.  

Naš najefikasniji igrač bio je Ivan Fuš. On je odigrao sve 22 utakmice i postigao 430 poena, odnosno 19,55 poena po utakmici. Petar Fuš odigrao je 18 utakmica i postigao 242 poena, što je prosjek od 13,44 po utakmici. Adrian Zvošec odigrao je samo 11 utakmica i postigao 136 poena, prosječno 12,36 poena po utakmici. Neven Ujlaki je u 20 nastupa postigao 190 poena ili prosječno 9,50, Vedran Habuš 159 poena u 19 utakmica što je prosječno 8,37, David Ujlaki 136 poena u 20 nastupa ili prosječno 6,80. Goran Munka je postigao 70 koševa u 11 utakmica, prosječno 6,36,  a Vedran Puštek 34 poena u 7 utakmica što je prosjek od 4,85 poena po utakmici. Hrvoje Fuš postigao je ukupno 18 poena, Emanuel Hederić 10 i Ivan Špilak 4 poena.

Apsolutno svi igrači zaslužuju velike čestitke za prikazano na terenu u ovoj sezoni, kako u napadu tako i u obrani koju smo odigrali jako dobro u većini utakmica. U prilog tome govori i podatak da smo četvrti u prvenstvu po broju primljenih koševa, unatoč činjenici da smo najniža ekipa lige. Sam taj podatak govori o tome koliko su truda dečki uložili u utakmice, a vjerujemo da će iduće sezone taj trud biti nagrađen još boljim rezultatima – kažu iz KK Kotoriba.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije