Marija Frančić se boji za budućnost Svetomarske čipke

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Sveta Marija vijećnica Marija Frančić iskazala je nezadovoljstvo na rad Udruge Svetomarska čipka. Javno ih je prozvala da se očituju o svome radu i odgovore kako se moglo dogoditi da svetomarska poculica postane međimurska.

– Bojim se da ne izgubimo Svetomarsku čipku. Ja gospođi Nadi Mance ništa ne zamjeram i poštujem njezin rad. No, pitam se što rade u udruzi i povjerenstvu koje imamo formirano. Poculica je izgubljena i treba nešto poduzeti da ne izgubimo i čipku, rekla je Frančić.

Načelnik Dean Hunjadi odgovara kako je Nada Mance kandidirala poculicu Hrvatskoj gospodarskoj komori od koje je primila potvrdu da Međimurska poculica dobiva pravo nošenja znaka “Izvorno hrvatsko” za što joj nitko ne može ništa zamjeriti. Dodao je da za Svetomarsku čipku nema bojazni jer je zaštićena, ne može je nitko otuđiti i samo općina daje dozvolu za njezino korištenje.

Dogovoreno je da se na iduću sjednicu pozove predsjednica udruge svetomarskih čipkarica Biserka Poljak i predstavnik općinskog povjerenstva za čipku kako bi se razgovaralo o toj temi. Načelnik Hunjadi stupit će u kontakt sa Nadom Mance vezano oko njezinog angažmana i pomoći u radu ove svetomarske udurge.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije