USPJEH U DEBRECENU

BRAVO! Preložanka Sara Puklavec postala mađarska školska državna prvakinja u plivanju!

Majka joj je porijeklom iz Mađarske, a Sara pohađa dvije osnovne škole - u Draškovcu i Murakereszturu

U subotu i nedjelju, 19. i 20. ožujka u Debrecenu je održano mađarsko školsko finalno ovogodišnje natjecanje u plivanju u kojem je Preložanka Sara Puklavec osvojila prvo mjesto u disciplini 100 metara leđno u kategoriji sedmih i osmih razreda i time postala mađarska školska državna prvakinja u toj disciplini.

Sara je redovna učenica osmog razreda Osnovne škole Draškovec, a kako joj je majka porijeklom iz Mađarske, zahvaljujući tadašnjoj ravnateljici Anici Kővágó Kovács koja ju je i mentorski vodila kroz školovanje, vanredno je upisana i u Osnovnu školu Nikola Zrinski u Murakereszturu u Mađarskoj, prvenstveno radi njegovanja jezika. U Murakerszturu također pohađa osmi razred, pa je tako stekla i pravo sudjelovanja na mađarskoj školskoj olimpijadi.

Prva dva kvalifikacijska kruga u siječnju Sara je odradila vrlo lako i kvalificirala se za završnicu u Debrecenu proteklog vikenda gdje je odradila najteži dio posla i donijela vrijedno zlato u svoju školu u Murakeresztur. Osnovna škola Nikola Zrinski Murakeresztur posebno zahvaljuje Sarinoj matičnoj Osnovnoj školi Draškovec na čelu s ravnateljicom Margit Mirić jer su imali razumijevanja za Sarine izostanke zbog ovih sportskih obaveza i koji su joj također bili velika podrška u ovom projektu.

Preporučeno
Najnovije