NIJE SE PREDAO

PREPOZNAJETE LI GA? Međimurec koji je igrao za vatrene, Dinamo i Monaco sad je u niželigašu

Na vrhuncu profesionalne nogometne karijere teška bolest ga je spriječila da s njom nastavi. Bolest mu se tri put vraćala, ali se uspješno oporavio

Igrao je za vatrene, Dinamo, Monaco, Salzburg, Rijeku… a s nepunih 37 je najveća zvijezda Pušće, kluba okolice Zaprešića iz 1. Županijske lige Zapad. Nikola Pokrivač imao je zanimljiv nogometni i životni put, prepun prepreka koje je uspješno svladavao i pritom nije izgubio ljubav za sportom koji ga pokreće.

Bio je na vrhuncu profesionalne nogometne karijere kada ga je teška bolest spriječila da s njom nastavi. Nikola je u kolovozu 2015. doznao da boluje od zloćudnog Hodgkinovog limfoma. Bolest mu se u dvije godine čak triput vraćala, no nakon presađivanja koštane srži primljene od majke Ane sjajno se oporavio.

Kako kaže, nije htio predati zbog svoje obitelji i kćeri Nike, ali prvoligaški snovi su ipak bili previše. No kopačke o klin zapravo nije objesio ni dan danas s 36 godina. Kako je krenuo, čini se da će u kopačkama ostati dok god bude mogao.

Zato s toliko užitka igra za Pušću, kao jučer protiv NK Kraj Donji, privlači pažnju i donosi draž niželigaškom nogometu, onakvu draž kakva je postojala u nekim starijim vremenima…

Preporučeno
Najnovije