ČESTITAMO

KUGLANJE Ekipa Željezničara 2 prvak 3. Hrvatske kuglačke lige – bez poraza!

Donosimo rezultate iz svijeta kuglanja

1. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Očekivano

Dva kola prije kraja prvenstva 1. hrvatske kuglačke lige kod čakovečkog Željezničara je gostovala druga najbolja momčad lige Zaprešić i, bez obzira na neka nadanja domaćina, pobijedila 6:2.

Gosti su u utakmicu krenuli s dvojicom reprezentativaca i tako odmah pokazali koja su im očekivanja. Jedan od njih, Alen Kujundžić, ujedno je odigrao kako već dugo nije nitko na čakovečkoj kuglani, srušio sjajnih 667 čunjeva i osim osvojenog poena stvorio ogromnu razliku u čunjevima koja je do kraja utakmice bila nedostižna. Luka Požega (574) mu se u tom dvoboju samo na trenutke ravnopravno suprotstavljao.

I drugi dvoboj prvog bloka otišao je na stranu gostiju jer je 571 čunj Predraga Turka bilo premalo. Domaćini su očekivali da u drugom bloku mogu do izjednačenja i tako je izgledalo nakon polovice nastupa. No onda se razigrao slovenski internacionalac Stoklas i samo su uspjeli smanjiti rezultat na 1:3. Taj poen osvojio je Josip Filajdić (577), a Denis Košak je srušio 570. Iako je u pripremi, za slučaj rezultata 2:2, bio jaki (i povrijeđeni) par domaćina, oni su samo započeli nastup, a zatim su u susret ušla dvojica zdravih i to je donijelo još jedan poen za Željezničar. Odlično je svojih 60 hitaca odigrao Franjo Gosarić (318) i tako uz pomoć 281 čunja Tomislava Tvaroga uspio osvojiti poen.

Taj isti Zaprešić u sljedećem kolu igra protiv glavnog konkurenta Željezničaru u borbi za ostanak i svi se nadaju da će pobijediti kako bi dao šansu Željezničaru da u posljednjem kolu sam odlučuje o prvoligaškoj sudbini, jer je teško očekivati da nešto više može postići ove subote na gostovanju kod izrazito domaćinske ekipe zagrebačke Grmoščice.

3.  HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Željezničar 2 prvak

Prvenstvo u 3. hrvatskoj kuglačkoj ligi završeno je trijumfom druge ekipe čakovečkog Željezničara koji će ući u klupske anale jer je prvenstvo osvojeno bez poraza, a jedini bod izgubljen je u gostujućem dvoboju s direktnim protivnikom za naslov prvaka. U zadnjem kolu Željezničar 2 je rutinski pobijedio momčad Koprivnice.

Ekipa Željezničara 2

Za međimursko kuglanje značajno je i to da su sve četiri momčadi među 5 na tablici, a i da su u zadnjem kolu odlučivali koji će od njih biti treći. Prvo je posao odradio Zanatlija koji je u gostima pobijedio Lepoglavu 2 5:3, a Prosvjetaru je u posljednjoj utakmici prvenstva ostao teški zadatak prestići Zanatliju u utakmici protiv Dubravčana iz D.Dubrave. Nisu u tome uspjeli jer je Dubravčan bio bolji 5:3.

Željezničar 2 je bez nekoliko standardnih igrača bez ikakvih problema pobijedio momčad Koprivnice. Od početka do kraja vidjelo se tko je prvak lige. Najbolji u Željezničaru 2 ponovno Luka Štrukelj (574), a poene su još osvojili Luka Požega (555), Bojan Kuzma (526) i Zvonimir Turk (519).

Luka Štrukelj

Znatno teže bilo je kuglačima Zanatlije na gostovanju kod Lepoglave 2. Njima je trebala pobjeda za osvajanje trećeg mjesta u ligi i u tome su, uz dosta muke, uspjeli. Zasluge za pobjedu prije svega pripadaju prvoj trojici kuglača koji su Zanatliju doveli u vodstvo 3:0 i napravili solidnu razliku u čunjevima. Bili su to Rajmond Pokrivač (567), Jurica Petković (548) i Igor Maček (518). Drugoj trojici za pobjedu je ostalo barem sačuvati razliku u čunjevima i u tome su uspjeli, a pri tome su dvojica odigrala vrlo solidno, Damir Grašić 535 i Mirko Cimerman 534 čunja.

Prosvjetar je u dvoboju kod Dubravčana treće mjesto u ligi izgubio već u prvom bloku kada su izgubili dva poena, a niti u drugom nije bilo puno bolje pa je Dubravčan na kraju slavio 5:3, zahvaljujući 3 više srušena čunja. Pobjedu su Dubravčanu donijeli prije svega Mladen Ganžulić (544), Branko Klarić (525) i Branko Horvat (510), a u ovoga puta slaboj momčadi Prosvjetara rezultate vrijedne spomena postigli su samo Zvonimir Plevnjak (520), Ivan Rođak (514) i Josip Šarić (513).

KONAČNA  TABLICA

Ekipa

           UTA

POB

 NER

 POR

  BOD

1. Željezničar Čk II Čakovec

             16

   15

     1

    0

    31

2. Željezničar Vž Varaždin

             16

   13

     1

    2

    27

3. Zanatlija Čk Čakovec

             16

     9

     1

    6

    19

4. Prosvjetar Čakovec

             16

     7

     3

    6

    17

5. Dubravčan Donja Dubrava

             16    

     8

     0

    8

    16

6. Željezničar Kc Koprivnica

             16

     6

     1

    9

    13

7. Koprivnica Koprivnica

             16

     5

     1

  10

    11

8. Lepoglava II Lepoglava

             16

     3

     0

  13

      6

9. Obrtnik 2011 Varaždin

             16

     2

     0

  14

      4


Kup Regije Sjever

Ekipa Prosvjetara plasirala se u poluzavršnicu kupa za područje Regije sjever, a utakmicu poluzavršnice igra u srijedu od 18 sati na kuglani SRC Mladost protiv ekipe Zaboka. Iako su gosti prvobeligaši u slučaju da Prosvjetar odigra kao u posljednjim domaćim utakmicama nije isključeno da dohvati i završnicu kupa Regije sjever.

Prvenstvo Hrvatske u parovima: Nikako do Splita

Ove nedjelje u Splitu je održano prvenstvo Hrvatske za muške parove na kojemu je trebalo nastupiti 20 parova koji su se kroz prvenstva na regijama plasirali na ovu završnicu. Među njima trebala su biti i dva para čakovečkog Željezničara, ali oni nažalost nisu nastupili jer su ostali u kvaru tijekom puta za Split. Ovo je u dva vikenda već drugi puta da kuglači Željezničara imaju probleme na putu za Split, a što je još interesantnije na gotovo istom mjestu, nakon Bosiljeva. Prošle subote pukla im je guma, ali su nekako stigli do Splita, a ovoga puta kvar na autu nije dozvolio da se natječu na prvenstvu Hrvatske.

Na slici: 1. prvaci Željezničar 2

Preporučeno
Najnovije