Počelo odbrojavanje za 3. VAFI međunarodni festival animiranog filma

U trgovačkom centru Lumini već od subote, 7. travnja moći će se osjetiti djelić nezaboravne atmosfere 3. VAFI međunarodnog festivala animiranog filma djece i mladih Varaždin.

Tako će ove subote, od 10 sati svi posjetitelji centra Lumini imati priliku besplatno sudjelovati u brojnim sadržajima koji će od 11.30 sati do 12.30 sati biti dodatno “začinjeni” mini koncertima mladih pjevačkih zvijezdi Bojana Jambrošića i Irme Dragičević. Za sve ljubitelje kućnih ljubimaca koji su oduvijek željeli pomoći napuštenim životinjama razveselit će humanitarna akcija za Udrugu “SPAS” koja se brine za napuštene pse i mačke u sklopu koje će se u hipermarketu Branka moći donirati hrana do početka festivala.

S obzirom da je partner ovogodišnjeg festivala Japan, 7. travnja i 11. travnja raznoliki sadržaji, radionice i animirani filmovi oduševit će najmlađe posjetitelje i ljubitelje japanske kulture.

Osim sudjelovanja u humanitarnoj akciji i uživanja u koncertima Bojana Jambrošića i Irme Dragičević, 7. travnja planirana je i projekcija nagrađenih filmova s 2. VAFI festivala te likovne aktivnosti sa simbolima mačaka i pasa u sklopu humanitarne akcije za udrugu “SPAS “– “Spasi me”. Tako će u sklopu igraonice Mini Lumini, najveće mlade nade s najinspirativnijim crtežom biti nagrađene prigodnom nagradom. Također će svi ljubitelji face paintinga i šminkanja imati priliku doživjeti vlastitu preobrazbu na temu Japana. Neće izostati niti radionica japanskog pisma “Napiši svoje ime na japanskom” za sve odvažne posjetitelje koji su oduvijek priželjkivali naučiti osnove japanskog pisma.

Svi ljubitelji vrhunskih animiranih filmova će 11. travnja od 19.00 do 21.15 sati, u sklopu Cinestara u Lumini centru, imati priliku pogledati dugometražni animirani film “Avanture male Chihiro” koji je ujedno dobitnik nagrade Oscar 2002. godine.

Kao jedan od rijetkih festivala u svijetu specijaliziran za animirane filmove koje su radila djeca i mladi, VAFI nagrađuje najbolje mlade umjetnike iz područja animiranog filma. Zbog specifičnosti već 1. VAFI dobio je prvu nagradu kreativnosti i inovativnosti u kulturi i umjetnosti koju dodjeljuje Udruga MRAK u ime hrvatske gospodarske komore.

Novost ovogodišnjeg festivala je, uz projekcije na otvorenom, i nagrada za animirani film koji potiče nenasilje, a nazvana je Plavi VAFI koji će dodjeljivati UNICEF uz Ured pravobraniteljice za djecu. Ujedno će i ove godine u sklopu festivala biti organizirana humanitarna akcija za pomoć Udruzi SPAS Varaždin.

Kao posebna pogodnost svim posjetiteljima Lumini centra i dalje je osiguran besplatan parking, a isto tako i besplatan prijevoz Lumini autobusom do samoga centra.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije