Vijesti iz čakovečkog Teniskog kluba Franjo Punčec

Iva Mekovec i Ena Babić izborile polufinala

Sedamnaestogodišnja igračica Punčeca Iva Mekovec ponovo bilježi odlične rezultate. Na ITF futuresu u Madridu nagradnog fonda 10.000 dolara Iva se plasirala u polufinale turnira. U prvom kolu pobijedila je domaću igračicu, petu nositeljicu Arabelu Fernandez-Rabener 62 76, u drugom kolu vrlo dobru Čehinju Janu Jandovu 76 61.

Odličan susret odigrala je u četvrtfinalu protiv druge nositeljice turnira, Španjolke Rocio De La Torre- Sanchez i pobijedila rezultatom 61 75. Nažalost u polufinalnom susretu zaustavljena je od pobjednice turnira, četiri godine starije i iskusnije Francuskinje Estelle Guisard u tri seta 67 62 63.

Ena Babić nastavlja s odličnim rezultatima. Na međunarodnom teniskom turniru za dječake i djevojčice do 14 godina iz kalendara Tennis Europe u Košicama ostvarila je plasman u polufinale turnira. U prvom kolu kao nositeljica bila je slobodna, u drugom kolu bila je bolja od Slovakinje Timee Pavlickove 64 62, u trećem kolu pobijedila je Rumunjku Oanu Gavrila 63 64, u četvrtfinalu u tri seta Ruskinju Alexandru Shchipakinu 62 16 63. U polufinalu je zaustavljena od prve nositeljice turnira Slovakinje Viktorie Kuzmove rezultatom 63 60.

Dvoransko momčadsko prvenstvo Međimurja

Teniski savez Međimurja drugu godinu za redom organizirao je Dvoransko momčadsko prvenstvo Međimurja za seniore i veterane. Prvenstvo se održavalo u balon dvorani TK Franjo Punčec u Čakovcu.

U konkurenciji seniora nastupile su četiri momčadi (Šandorovec, M. Središće, Čakovec, Sv. Martin na Muri), a u konkurenciji veterana šest (M. Središće, Sv. Martin na Muri, Franjo Punčec, Prelog, Team 1 i Team 2).

Momčad TK Mursko Središće obranila je prošlogodišnji naslov pobjednika. U finalnom susretu Središćanci su bili bolji od mladih Čakovčana rezultatom 3 : 0. Kod veterana momčadski naslov po prvi put pripao je momčadi Teniskog kluba Team iz Čakovca. Teamovci su u finalnom susretu pobijedili veterane Punčeca 2 : 1.

Teniski turniri u ovoj godini

Teniski klub svake godine organizator je čak tri međunarodna teniska turnira uvrštena u međunarodne kalendare teniskih natjecanja: Croatia cup – Tennis Europe junior tour 12&U (1. – 7. 5.2012.), Marin Šuica junior open – Tennis Europe junior tour 16&U (10-17.6.2012.) i Punčec open (12. – 19.8.2012.) I ove godine Hrvatski teniski savez povjerio je klubu organizaciju jednog od državnih prvenstava.

Radi se o prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke do 18 godina koje će se igrati od 05. do 10 svibnja. Klub će biti organizator još četiri turnira iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza te više turnira iz regionalnog kalendara TSSH.

Teniska sezona na otvorenom

Dolaskom toplijih dana, ove godine dosta ranije nego prijašnjih godina, uređena su vanjska igrališta.

Za sad je na raspolaganju pet igrališta, a demontažom balon dvorane i uređenjem igrališta pod dvoranom na raspolaganju natjecateljima i članovima kluba biti će svih osam igrališta.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije