Crveni križ Dječjem odjelu poklonio televizor, a djeci uskrsne zečiće

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec provodi projekt Bolnica Bezbolnica usklopu kojega su u subotu, 31. ožujka djelatnici i aktivisti povodom Uskrsa i Svjetskog dana zdravlja posjetili Dječji odjel Županijske bolnice Čakovec.

Bolesne mališane razveselila je plesna skupina “Vivona” sa voditeljicom Karmen Kovačević Jambor i trenericama Petrom Kovač i Ivanom Pečarko. Prvu plesnu točku s temom o lovcu i zeki izvela je najmlađa skupina, a kasnije su svoje plesne točke otplesale dvije starije skupine. Njihove teme su bile o oblacima i krilima leptira. Tom prigodom Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec malenim bolesnicima je darovalo uskrsne zečiće, a Dječjem odjelu novi televizor za njihove potrebe.

Osim posjete Dječjem odjelu Županijske bolnice Čakovec, povodom Svjetskog dana zdravlja koji se ove godine obilježava pod nazivom “Starenje i zdravlje” i uz slogan “Dobro zdravlje produžuje život” djelatnici GDCK Čakovec posjetili su oboljele starije aktiviste i volontere društva.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec u mjesecu ožujku organiziralo je dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi i to u Nedelišću i Kotoribi. U tim je akcijama prikupljeno 213 doza krvi. Odbijeno je 17 dobrovoljnih darivatelja krvi zbog zdravstvenih i drugih razloga. Spomenimo da je još 86 dobrovoljnih darivatelja krv dalo na odjelu za transfuziju Opće bolnice Varaždin.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije