Cijenjeni francuski restoranski vodič

PO IZBORU FRANCUZA Matija Bogdan iz Međimurja među najboljim zagrebačkim chefovima!

Cijenjeni francuski restoranski vodič Gault&Millau objavio je prvi vodič za Zagreb i okolicu. Na promociji novog lokalnog vodiča proglašeni su najbolji zagrebački chefovi

Najboljim je proglašen chef Tvrtko Šakota iz NAV-a.

Među najboljim chefovima u Zagrebu i okolici su još i Ana Grgić-Tomić iz Zinfandel’sa i Le Bistra, naš Međimurec Matija Bogdan iz restorana ManO te Hrvoje Kroflin iz restorana Man02. Na listi je i Bruno Vokal iz Noela, zatim Marin Rendić iz Bistro Apetita by Marin Rendić, Ivo Sučević iz Dubravkinog puta, Vesna Miletić iz Tača, Stipan Iličić iz Balona te Matija Bregaš iz Baltazara i Filip Horvat iz TheAtrium by Filh, javlja Index.hr

Izdanje vodiča je dvojezično (na hrvatskom i engleskom jeziku) te sadrži recenzije i fotografije 100 restorana, konoba, zalogajnica, POP lokala i slastičarnica Zagreba i okolice.

Gault&Millau jedan je od dva najrelevantnija gastronomska vodiča na svijetu te jedan od najjačih brendova na međunarodnoj gastronomskoj sceni. Pokrenut je 1965. u Francuskoj i danas izlazi u dvadesetak zemalja.

NAŠ CHEF MATIJA BOGDAN

Nakon završene gimnazije u svom rodnom gradu Čakovcu, Matija je upisao Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je i diplomirao na preddiplomskom studiju informacijskih znanosti.

Budući da ga je oduvijek zanimala kulinarska umjetnost, uz studij spomenutog fakulteta završio je i kulinarsku školu te volontirao u restoranu Dubravkin put.

U rujnu 2014. otišao je na četveromjesečno stažiranje u restoran COI (2** Michelin) chefa Daniela Pattersona u San Franciscu.

U travnju 2015. počeo je raditi za renomiranog chefa Bretta Grahama u njegovom restoranu The Ledbury u Londonu. Matija je proveo cetiri i pol godine u The Ledburyju (2** Michelin) i radio je na poziciji Sous Chefa.

Svoje znanje i iskustvo stjecao je i po vrhunskim restoranima poput Jane (2** Michelin) u Antwerpu kao i AT u Parizu. 

Trenutno vodi restoran ManO, smješten unutar zagrebačke Gliptoteke na kraju Tkalčićeve ulice u Zagrebu.

Preporučeno
Najnovije