VELIKI KORAK U SVIJETU PLESA

VIRNA HOŠNJAK Od Čakovca i Los Angelesa do Supertalenta

Prije šest godina Virna Hošnjak pokrenula je u Čakovcu Plesni studio Korak koji je danas poznat i izvan Međimurja...

U njihovim plesnim koreografijama nedavno je mogla uživati cijela Hrvatska zahvaljujući sudjelovanju u televizijskom showu Supertalent u kojem su dojmljivim koreografijama i plesom došli do finala. Međimurskoj publici Plesni studio Korak dobro je poznat. Počeo je s radom 2015. godine kada ga je pokrenula iskusna plesačica, 34-godišnja Virna Hošnjak

– Svoju plesnu priču započela sam u Čakovcu u Studiju za suvremeni ples “Teuta”. Nakon preseljenja u Zagreb okrećem se jazz danceu, urbanim plesnim koracima i komercijalnom svijetu, dugo sam plesala i bila asistentica i voditeljica u plesnom studiju Escape Lidije Iveković. Sudjelovala sam u brojnim televizijskim emisijama i festivalima, na sportskim događajima – od Eurobasketa, Futsala, do Svjetskog rukometnog prvenstva – radila sam i s brojnim hrvatskim izvođačima od Severine, Nine Badrić, Tonyja Cetinskog, Lane Jurčević, ET-a, Colonije te predstavljala Hrvatsku na Eurosongu 2010. uz grupu Feminnem, nabraja Virna samo dio svojih plesnih iskustava. 

Brusila je znanje i u inozemstvu. Gotovo godinu dana radila je u Kini, a po povratku pokrenula je danas poznati plesni studio koji je odmah izazvao interes budućih plesača. 

– Nakon nepune godine dana brojili smo već više od 120 članova, dok nas je danas 300 u dobi od 6 do 30 godina života, a djelujemo na području Čakovca i Preloga. Njegujemo prvenstveno jazz dance i urbani plesni izričaj, no dio našeg plesnog programa je i suvremeni ples, kaže Virna koja je svojim plesnim studijem željela djeci ponuditi kvalitetnu plesnu edukaciju i to od već od prvog plesnog koraka. Važno joj je da osim plesa, nauče disciplinu, steknu radne navike, ali da se pritom osjećaju kao dio plesne obitelji, voljeno.

– Želim da se svi plesači osjećaju poštovanima, uživaju u čaroliji glazbe i pokreta, ali i da ozbiljno i predano rade. Važno mi je kakvu atmosferu kreiram kao trenerica. Želja mi je da se otvore vrata svima koji žele otići na plesne akademije ili biti komercijalni plesači, dodaje naša sugovornica.

S POZNATIMA

Nekim se njenim plesačicama već pružila prilika sudjelovati na većim projektima i nastupati s domaćim glazbenicima, primjerice Dinom Merlinom, Zsa Zsom, Albinom.

– Odlaze na audicije, počela sam ih kao jako male redovito voditi sa sobom na seminare i jednostavno su od malih nogu bivali viđeni. Oni danas ipak imaju potpuno drugačiju priču nego kada sam ja došla u Zagreb, kao 18-godišnjakinja, bez ijednog poznanstva, prisjeća se Virna. 

Teško joj je u moru nastupa izdvojiti neke najsvjetlije trenutke Koraka, ali kada bi morala birati onda je to natjecanje “Kings of style”.

– Pogotovo od kada više s nama nije Saša Krnetić, osnivač Atomic Dance Factorya i organizator tog festivala urbanog plesa na kojem smo evo uspjeli i pobijediti nakon nekoliko trećih, četvrtih mjesta. Rado se vraćamo upravo njemu u čast, ističe Virna. 

Poseban je događaj za sve članove i godišnja produkcija na kojoj nastupaju sve grupe plesnog studija nabraja samo dio dragih događaja. Izdvojiti treba i odlazak u Los Angeles i San Diego 2018. godine. Virna je na taj put povela mladu plesačicu Klaru Tot koja je tada imala samo 12 godina. Polazile su tamo satove plesa kod svjetski poznatih plesnih pedagoga u Millennium Dance Centru, Movement Lifestylu i Playgroundu i bile izdvojene među bolje plesačice. 

– Već je tada bilo jasno da smo na dobrom putu. Vratila sam se motivirana, puna novog znanja, ali i sa sviješću da je edukacijski smjer kojim idemo itekako ispravan, smatra Virna.

SUPERTALENTI

Jedno od nezaboravnih iskustava za sve plesače je i sudjelovanje na televizijskom showu Supertalent u kojem su se pokazali u najboljem svjetlu, što je potvrdila i publika i ocjenjivački sud. Došli su do finala.

– Ušli smo s namjerom da se borimo do kraja. Bila nam je to prilika za kreiranje na višoj razini. Vjerovali smo u sebe, no iznenadilo nas je koliko podrške smo dobili iz našeg Međimurja, do cijele hrvatske plesne scene, same produkcije i sudaca koji su nas iz emisije u emisiju nagrađivali prekrasnim komentarima. Iskustvo je to koje ćemo zauvijek pamtiti, pogotovo u ovo izazovno vrijeme, sigurna je Virna kao i u svoje snove. Želja joj je otvoriti plesni centar koji bi služio umjetnicima i sportašima s ovog područja, a i šire, centar koji bi s vremenom postao i plesno učilište.

– Korak po korak, sanjamo veliko, a život neka posloži, optimistična je Virna. 

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3.483

Preporučeno
Najnovije