Intervju – Želimir Orehovec: Kup je za NK Nedelišće primaran

Nogometaši Nedelišća odlično igraju u 3. HNL Sjever gdje su došli u poziciju da se bore za vrh, iako im sam plasman nije prioritet. Prošli tjedan su pobijedili lidera Koprivnicu, a iako su ovog vikenda bili desetkovani dobili su na svom terenu Podravinu iz Ludbrega.

Utakmica je bila prilično nervozna s obzirom da je jesenski susret u Ludbregu bio prekinut.

Nakon susreta s Podravinom porazgovarali smo s trenerom Nedelišća Želimirom Orehovcom.

eMedjimurje: Pobijedili ste Podravinu, teška utakmica.

Želimir Orehovec: Podravina je odlična momčad. Imali smo problema prije susreta i tijekom susreta kako sastaviti ekipu. Danas smo još nekako odigrali, u srijedu ću valjda morati igrati s juniorima. Teško smo nalazili put do gola, utakmica je bila užasno nervozna. Pred utakmicu bile su tenzije s obzirom na ono što se događalo u Podravini.

Drugo poluvrijeme stali smo na loptu, smirili se. Zabili smo srećom gol zbog greške golmana pa poveli 2:0. Onda smo se samo branili jer je Podravina u ovom trenutku spremnija momčad, sigurno je bila kompletnija od nas jer je meni nedostajalo 3 – 4 igrača. Zbog toga i jesmo igrali nešto lošije, no najvažnija su tri boda i dalje smo u igri za vrh. U srijedu ćemo imati velikih problema, ne znam kako ću sakupiti jedanaest igrača. Imao puno kartoniranih, ozlijeđenih, jedva smo se sakupili za ovu utakmicu.

eMedjimurje: Nije bilo Vibovca, Golubića, Perko je imao kartone, Đukes je izašao nakon petnaestak minuta.

Želimir Orehovec: Vibovec je na terenu, zvali smo ga da dođe danas igrati jer nemamo stopere. Đukes je probao igrati, ali nakon petnaest minuta se vidjelo da ne može. Perko ima tri žuta kartona, Golubić je ozlijeđen. Saša Treska se ozlijedio na početku, jedva je izdržao prvo poluvrijeme. Strašno puno problema tako je je ova pobjeda izvojevana jako, jako teško.


eMedjimurje: Sam početak utakmice podigao je tenzije kada je bila dvojbena situacija je li ili nije bio kazneni udarac.

Želimir Orehovec: O sucu neću ništa pričati. Imam mišljenje o tome, no ako me pitate ja sam domaći trener i naravno da ću reći da je bio penal. Sigurno ljudi koji su objektivniji ili koji su bili bliže mogu o tome suditi.

eMedjimurje: Kako ćete igrati u srijedu?

Želimir Orehovec: Idemo u Virje. Vidjet ću koliko nas ima zdravih i živih, da tako kažem. Skrpat ćemo neku momčad. Sva sreća što su školski praznici pa ću moći uzetu juniore. Nemamo neki veliki pritisak, ne tjeramo nikakav plasman. Probat ćemo u Virju odigrati s ekipom s kojom ćemo ići najbolje što možemo.

eMedjimurje: U kupu ste lako dobili Vidovčan, sudeći po ekipama koje su ostale u kupu glavni ste favorit.

Želimir Orehovec: Nama je kup primaran. Nedelišće u finalu kupa nije bilo tri godine. Čak ćemo neke utakmice u prvenstvu podrediti tome da za kup protiv Centrometala budemo svi spremni i zdravi. Možda će čak neki igrači propustiti i prvenstvo jer kup nam više znači nego biti treći, četvrti ili peti u prvenstvu.

eMedjimurje: Utakmice Nedelišća redovito prati dvjestotinjak ili više gledatelja.

Želimir Orehovec: Nedelišće tradicionalno ima svoju publiku. Danas ih je bilo valjda i iz susjedne Podravine. Publika nam je žestoka, ali nogomet se igra zbog publike. Drago nam je da nas prepoznaju da igramo neki nogomet i dolaze na naše utakmice.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije