Odbojka: Kraj uspješne sezone za Međimurje Centrometal

Porazom u četvrtfinalu doigravanja od zagrebačke Mladosti za seniore Odbojkaškog kluba Međimurje Centrometala završila je jedna vrlo uspješna sezona. U svojoj jubilarnoj desetoj prvoligaškoj sezoni u natjecanju 1.A hrvatske lige u konkurenciji 14 momčadi osvojili su peto mjesto. Time su izborili i pravo nastupa u doigravanju, a ono što je još bitnije i pravo nastupa u slijedećoj sezoni u Top 8 hrvatskih klubova.

Tijekom prvenstva odigrali su 26 utakmica, te su ostvarili 17 pobjeda uz 9 poraza. Ovo je bila prijelazna godina u kojoj je liga bila proširena za čak četiri nova kluba. I baš su se ti klubovi pokazali iznimno uspješnima jer su čak tri kluba bila odlično plasirana. Mnogi “starosjedioci” u ligi nisu se uspjeli snaći u takvoj situaciji jer su očekivali da će se u proširenoj ligi lakše dolaziti do pobjeda.

Takva razmišljanja bila su pogrešna jer su svi klubovi pokazali velike ambicije i nije bilo velikih razlika među ekipama. Bilo je velike borbe za prvih šest pozicija, ali isto tako i za ostanak u ligi.

Centrometal je krenuo u natjecanje sa istim sastavom kao sezonu ranije. Startna postava je bila Tomica Posavec i Miroslav Vabec na mjestima primača, tri srednjaka Marin Posavec, Ivan Kovač i Marijan Palinkaš koji su se rotirali na toj poziciji, tehničar je bio Kristijan Gotal, korektor Spasoje Todorović i libero Mišo Petran. Tu su još bili mladi igrači Tomica Puđa, Dino Harambašić, Marko David i Deni Vuk. Trener je bio isti kao lani Jadranko Kirić.

Prva četiri kola osvojili su samo četiri boda. Ipak nakon toga stvari su se posložile i ostvarili su pet uzastopnih pobjeda. Prije novogodišnje stanke ozljedio se Vabec što je rezultiralo sa dva poraza. Novu godinu momčad je dočekala na sedmom mjestu, ali s time da su preostala još dva kola prvog dijela nakon pauze.

Svjesni da će se u drugom dijelu voditi ogorčena borba za prvih šest mjesta, ali i za ostanak, u klubu su procijenili da je potrebno dovesti pravo pojačanje koje će garantirati plasman među šest ekipa. To je i učinjeno dolaskom Pere Križanovića iz Splita. Najprije su ostvarene dvije pobjede u preostale dvije utakmice prvog dijela tako da je ekipa taj dio lige okončala na šestom mjestu.

Potom je uslijedio i odličan drugi dio gdje je momčad u preostalih 13 utakmica zabilježila čak 9 pobjeda, te je dva kola prije kraja prvenstva momčad osigurala peto mjesto. Zanimljivo da je ekipa oba puta pobjedila i Rijeku i Sisak, momčadi koje su ispred na tablici, a isto tako i da je samo Centrometal i to izrazito uvjerljivo svladao Rovinj u drugom dijelu.

Momčad je ušla u četvrtfinale Kupa Hrvatske gdje je poražena od kasnijeg pobjednika tog natjecanja osječke Murse. Uz to je očekivano osvojen Kup Međimurja. Momčad sad odlazi na zasluženi odmor, ali u upravi kluba već počinju pripreme za novu sezonu.

Prva liga će sljedeće sezone brojiti 16 klubova koji će biti podijeljeni u dvije kvalitetne skupine. Klubovi koji će htjeti igrati Interligu trebat će nastupati i u domaćem prvenstvu od prvog kola.

Skupine će biti podijeljene ovako:

Skupina I (kvalitetnija skupina)
1. OK Međimurje Centrometal
2. HAOK Mladost Zagreb
3. OK Mladost Marina Kaštela
4. MOK Mursa Osijek
5. OK Sisak
6. MOK Rijeka
7. MOK Rovinj
8. MOK Vukovar

Skupina II
1. MOK Šibenik
2. OK Zadar
3. OK Opatija
4. MOK Zagreb
5. OK Karlovac
6. OK Daruvar
7. drugoligaš (iz kvalifikacija)
8. drugoligaš (iz kvalifikacija)

Nakon dvostrukog liga sistema od 14 kola prve četiri i posljednje četiri momčadi svake skupine igrat će još mini ligu od šest kola.

Tako će sve momčadi u regularnom dijelu lige imati 20 utakmica. Nakon toga slijedi doigravanje za prvaka. Na kraju sezone dvije momčadi iz Skupine I prelaze u Skupinu II i obrnuto.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije