Razrednica tog svestranog razreda je Snježana Janković
Iako se činilo da će tri godine srednjoškolskog obrazovanja trajati vječno, učenici i maturanti 3. SK razreda Srednje škole Prelog u zanimanju slastičar i konobar se slavodobitno približavaju zacrtanom cilju. U prvi razred krenulo je 15 učenika, no danas ih je ostalo 11 najboljih, 7 slastičara i 4 konobara u šarenom sastavu djevojaka i mladića.
U školi slove kao vrstan razred po znanju i vještinama, no ne zaostaju niti u glupiranju i izvlačenju iz svega što se može. U sklopu projekta Erasmus + učenice Sara Bočkor i Marta Strbad provele su proljetos 3 tjedna na egzotičnom otočju Tenerife gdje su imale priliku i čast praktično učiti od najboljih slastičara i ugostitelja zemlje domaćina. Izuzetne sposobnosti, vještine i snalažljivost odveli su Dorijana Bogdan, Matea Blažon, Saru Bočkor i Martu Strbad ljetos i na Mali Lošinj gdje su imali privilegiju i čast upoznati način rada u hotelima s pet zvjezdica turističkog kompleksa Jadranka.
Ova nadasve uspješna suradnja dovela je do stipendiranja ovih mladih virtuoza kao i osigurano radno mjesto nakon završene srednje škole što je u današnje vrijeme neprocjenjivo. Čestitamo! Sudjelovali su na mnogim natjecanjima i revijalnim smotrama. U organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti Re-Ce-Za u Termama Tuhelj Srednju školu Prelog dostojno su predstavili učenici Luka Tomašić u disciplini Utrka konobara, Posluživanje jela i otvaranje vina (1. mjesto) te Sara Bočkor u disciplini Priprema tradicionalne slastice – Međimurske gibanice (4. mjesto).
Učenici Dorijan Bogdan i Marta Strbad predstavljali su na državnoj smotri u Splitu tradicionalnu slasticu Priločki klecinprot pod nazivom Kako su jeli naši stari. Razrednica tog svestranog razreda je Snježana Janković, a maturanti 3.SK razreda su Mateo Blažon, Sara Bočkor, Dorijan Bogdan, Antonio Črnila, Sanja Erdelji, Felice Hasan, Kolarić Tina, Viktorija Novak, Anamari Savanović, Marta Strbad i Luka Tomašič.