TJESTENINA

Slomite špagete prije kuhanja? Chefovi kažu da je to ogromna pogreška

Uz savjete donosimo i super recept.

Nakon što je korisnike TikToka nasmijao video djevojke Sarah koja
je pred svojim dečkom Talijanom slomila špagete na pola prije
kuhanja, a on je poludjelo rekavši da je to u njegovoj zemlji
ilegalno, portal The Sun je kontaktirao kuharicu i pitao za
mišljenje o ovom potezu kod kuhanja koji mnogi ljudi rade.

Carolina Garofani, kuharica iz Italije kaže da je ovo potpuno
nepotreban i krivi potez kada se kuhaju špageti. “Poanta je da se
omotaju oko vilice. Zarolate vilicu u tanjuru, a špageti moraju
biti dugački da bi se uhvatili na nju. Osim toga, moraju biti
duži i kuhani al dente kako bi se umak dobro primio.” 

Evo i jednog prigodnog super recepta. Za pripremu je potrebno
samo nekoliko sastojaka, a to su: 

1 režanj češnjaka 
Malo čili papričica 
Žlica maslinovog ulja 
Šalica pasate  
Nekoliko vrsta sireva po izboru – najbolje bi bilo koristiti
mozzarellu, brie, camembert, cheddar, parmezan i Podravec jer se
dobro tope 
1 paket špageta 

Ispržite češnjak i čili na maslinovom ulju, a zatim dodajte
pasatu. Začinite po želji i dodajte kuhane špagete. Sve dobro
promiješajte, a onda dodajte sireve koje ste izabrali. Još jednom
sve dobro promiješajte, ubacite u posudu za pečenje i u pećnicu
zagrijanu na 200°C, nekih desetak minuta. 

Preporučeno
Najnovije