FOTO: U čakovečkom “starom pasažu” razbijali i krali

Policijska uprava međimurska kroz vikend je zabilježila osam krađa koje su se dogodile u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Donjem Kraljevcu. Iz dugačkog popisa izdvajamo dvije krađe.

U Čakovcu, u Ulici kralja Tomislava, s 24. na 25. ožujka od 15 do 10 sati, zasada još uvijek nepoznati počinitelji su na neutvrđeni način ušli u prostorije “starog pasaža” gdje su provalili u više poslovnih prostora privatnih poduzeća.

Između ostalog, provaljeno je u 3 prodavaonice, 3 butika, kozmetički salon i frizerski salon. Iz jedne prostorije otuđeno je nekoliko stotina kuna, a iz druge privatne prodavaonice više muških ručnih satova i više komada traper hlača. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Zbog osnovane sumnje da su počinili ovo kazneno djelo u prostorije Policijske uprave međimurske privedena su dvojica 20-godišnjaka iz Čakovca nad kojima se provode kriminalistička istraživanja.

S groba iščupao brončani kip, vrijedno umjetničko djelo

Na gradskom groblju u Čakovcu netko je od 23. do 25. ožujka s jednog grobnog mjesta iščupao brončani kip, vrijedno umjetničko djelo. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno, a počinitelj će biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Na mjesnom groblju u Vratišincu od 26. veljače do 3. ožujka s nekoliko desetaka grobnica ukradene su grobne vaze, svijećnjaci i kipovi od mesinga i bronce.

Trećeg ožujka oko 9 sati policijski su službenici u Mačkovcu zatekli 21-godišnjaka iz Sitnica, 19-godišnjaka iz Hlapičine i maloljetnika iz Pribislavca, koji su u automobilu čakovečkih oznaka vozili nekoliko vreća punih razbijenih vaza i lampiona teških oko 40 kilograma. S više grobova u Ivanovcu nestale su metalne karike. (Agencija Vlm)

GALERIJA FOTOGRAFIJA RAZBIJANJA I KRAĐA U ČAKOVCU (“STARI PASAŽ”)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije