OPĆINA BELICA

OPĆINA BELICA Načelnik Taradi: Sada smo i službeno Općina – prijatelj djece

- Stvaramo uvjete kako bi roditelji željeli odgajati djecu u našoj općini, ističe Taradi, načelnik Općine Belica

Od 15. prosinca 2021. Općina Belica i službeno nosi poseban, prestižan status “Općina – Prijatelj djece”. Zaključak je to Središnjeg koordinacijskog odbora akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”, kojeg čine predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju, Ureda UNICEF-a, Udruge Gradova, Udruge Općina i koordinatora iz gradova i općina.

Stvaramo uvjete kako bi roditelji željeli odgajati djecu u našoj općini, istaknuo je Zvonimir Taradi, načelnik Općine Belica, i zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi i stjecanju ovog statusa. 

Osim što Općina Belica subvencionira vrtić, financijski pomaže i stipendira učenike i studente te ima organiziran produženi boravak za osnovnoškolce. Spomenimo i da je na jučerašnjoj sjednici općinskog vijeća Općine Belica sufinanciranje vrtića povećano za dodatnih 100,00 kuna po djetetu.  

Titula Općina prijatelj djece, svečano je uručena u srijedu, 15. prosinca, a uručenju nagrade u Zagrebu nazočile su zamjenica načelnika Marija Prekupec i pročelnica Jasna Hranilović Miškec. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije