ŽUTI OKVIR

OPĆINA BELICA National Geographic Hrvatska: Općina Belica svima nam daje recept za uspjeh u odvajanju otpada

Ove srijede u općinu Belica stigla je još jedna nagrada.

Ove je srijede u zagrebačkom Hotelu Hilton Garden Inn održana svečana dodjela prestižnih nagrada ŽUTI OKVIR za održivi razvoj, znanost i obrazovanje, koje u sklopu projekta Održiva Hrvatska dodjeljuje magazin National Geographic Hrvatska odajući tako priznanja zaslužnim pojedincima, udrugama, tvrtkama i institucijama koje u Hrvatskoj najviše pridonose održivosti.

Moto National Geographica je “Nadahnjujemo ljude da skrbe o svom planetu”, a Ujedinjeni narodi su utvrdili 17 ciljeva održivog razvoja koji će osigurati opstanak i planeta Zemlje i ljudske civilizacije. 

Recept za uspjeh ima općina Belica

– Odvajanje otpada neminovnost je u borbi za očuvanje okoliša i resursa Zemlje, istaknuli su organizatori, dodavši da iako odvajamo sve više otpada, uz iznimke, to je i dalje nedovoljno da zadovoljimo propise Europske unije. Međutim, postoje iznimke. – – – Cijeloj Hrvatskoj, istaknuli su, recept za uspjeh u odvajanju otpada daje upravo mala međimurska općina s 3000 stanovnika. Naime, među 556 jedinca lokalne uprave u Hrvatskoj, općina Belica je na prvome mjestu po odvajanju otpada sa 79,76 posto odvajanja.

Nagradu Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje u kategoriji 9, Održiva industrijalizacija i inovativnost, osvojila je upravo Općina Belica.

Načelnik Zvonimir Taradi zahvalio je svim mještanima na rezultatima i brizi o okolišu.

– Međimurje je poznato kao uređeni kraj, u kojem svaki stanovnik osim što brine i čisti pred svojim pragom, zna da brigom o okolišu općenito čuva kuglu zemaljsku, a posebno sam ponosan što su mještani naših naselja Belica i Gardinovec ponovno istaknuti kao primjer. Drago mi je što je trud prepoznat i zahvaljujem svima na doprinosu, rekao je Taradi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije