POŽAR PROGUTAO KUĆU

MARKO PANIĆ IZ SELNICE Da je planulo noću, izgorjeli bismo!

Bojana Panić potrčala je spasiti što se spasiti da te je pritom opečena

– Ne daj Bože da se kome ovo dogodi! Oko podneva je izbio požar u našem stanu na katu kuće. Izgleda da je došlo do kratkog spoja, nešto je “pojelo” žicu ispod krovišta u spavaćoj sobi. Supruga je prva primijetila da gori i potrčala je spasiti što se spasiti može. Pri tome je opečena, još je pod stresom. Iako je gorjelo u spavaćoj sobi otopilo se sve na cijelom katu, takva je vrućina bila – ispričao nam je Marko Panić iz Ulice Ante Starčevića u Selnici.

Zatekli smo ga kako s prijateljima, mahom selničkim vatrogascima, uklanja sve iz onoga što im je bio dom. Kaže da su ovdje – živjeli.

A toga dana, u ponedjeljak, 29. studenog, svima je zastao dah od strave. Plameni jezici vinuli su se iz spavaće sobe na sve strane. Reakcija vatrogasaca bila je odlična, pravovremena. U tili čas na požarištu bili su pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Selnica. Zaustavili su daljnje širenje požara, a vozilom hitne medicinske pomoći gospođa Bojana Panić s opeklinama je prevezena u čakovečku bolnicu.

SVE SE OTAPALO

Iako je u potpunosti uništen stan na katu obiteljske kuće Panićevih, moglo je biti i gore. Ovako je barem kuća kao cjelina spašena. Doduše, trebat će zamijeniti pola krovišta. Što se nije rastalilo, to je začađeno. Nema aparata koji je upotrebljiv, odjeće koju bi mogli odjenuti, sav knauf sa zida valja strgnuti i pločice razbiti.

No, ljudski životi su spašeni, a ostalo će se već popraviti, iznova urediti. Gospodin Panić, primivši strašnu vijest, na zgarište je dojurio iz Austrije.

– Svi su uskočili, prijatelji, susjedi, naši vatrogasci i Općina Selnica; svi zovu. Pomogli su nam ljudi s odjećom, da barem imamo što odjenuti. Smjestili smo se kod bake u Hlapičini. Glavno da nitko nije stradao. Stan nam je kao prije 15 godina, krećemo od nule – ispričao nam je.

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 347

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije