u Srednjoj školi Prelog

PRELOG U subotu događaj pod nazivom ‘Međimursko autohtono blago – Bučino ulje – smaragd Međimurja’

Tijekom odvijanja događaja biti će prikazan proces hladnog prešanja bučinog ulja te će se za članove udruge održati zanimljiva i korisna edukacija na temu nutritivnih vrijednosti bučinog ulja

Udruga za zaštitu međimurskih prehrambenih autohtonih proizvoda
ponovno kreće se promocijom rada udruge, svojih članova i
održavanja događaja na temu zaštićenih prehrambenih autohtonih
proizvoda. Udruga uz financijsku potporu Međimurske županije
nakon prošlogodišnje odgode zbog epidemiološke situacije vezane
uz Covid-19 ove godine održava događaj pod nazivom Međimursko
autohtono blago – Bučino ulje – smaragd Međimurja koji će se
održati u subotu, 18. prosinca 2021. godine u vremenu od 10:00 do
14:00 sati u Srednjoj školi Prelog u Prelogu.

Projektom Međimursko autohtono blago – Bučino ulje – smaragd
Međimurja želi se prikazati, predstaviti i očuvati blagodati
međimurskih prehrambenih autohtonih proizvoda, jela i
specijaliteta. Uz očuvanje i predstavljanje međimurske
gastronomije projektom se žele predstaviti proizvođači i OPG-ovi
Međimurske županije koji proizvode međimurske prehrambene
autohtone proizvode, prvenstveno se fokusirajući na proizvođače
bučinog ulja.

Tijekom odvijanja događaja biti će prikazan proces hladnog
prešanja bučinog ulja te će se za članove udruge održati
zanimljiva i korisna edukacija na temu nutritivnih vrijednosti
bučinog ulja. Udruga se ponosi time što djeluje u Međimurju,
destinaciji izvrsnosti i što je 2017. godine uspjela doprinijeti
zaštiti Međimurskog mesa ‘z tiblice i ostvariti oznaku izvornosti
i zemljopisnog podrijetla.

Na događaj su pozvani članovi udruge, ministrica poljoprivrede
gospođa Marija Vučković, župan Međimurske županije gospodin
Matija Posavec, gradonačelnica grada Čakovca gospođa Ljerka
Cividini i gradonačelnik grada Preloga gospodin Ljubomir Kolarek.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije