Ostanak Međimurja u 2. HNL znanstvena fantastika, Nedelišće nokautiralo lidera!

U 20. kolu 2. HNL Međimurje je poraženo kod kuće od Pomorca 1:2. Prvi dio završio je 0:1. Gol je zabio Paolo Grbac u 11. minuti. Primio je sam loptu s lijeve strane, izašao pred Bešenića kojeg je lako savladao.

Čakovčani su odigrali prvi dio bojažljivo bez i jedne spomena vrijedne prigode ili akcije. Šok na početku drugog dijela. Ubačaj Pomorca s lijeve strane naši otklanjaju izbačajem lopte glavom na nekih tridesetak metara. Na loptu je natrčao Amar Duračak koji ju je ne euro – golom već euro – golčinom pospremio u gornji desni kut nemoćnog Bešenića.

Koliko je Međimurje bilo sterilno govori podatak da je prvi udarac u okvir gola Burcsa obranio u 60. minuti. U 72. minuti smanjenje rezultata ba 1:2. Antonio Dodlek imao je loptu s desne strane. Ubacio je loptu koja mu je prema njegovim riječima prešla preko noge. Umjesto ubačaja lopta je sjela pod prečku iznenađenog Burcse za 1:2.

Tek nakon toga Čakovčani u zadnjih desetak minuta imaju nekoliko prigoda, jedan udarac završio je i u stativi, no nije bilo sreće. Imao je i Pormorac svoje prigode koje nije iskoristio. Pitanje je zašto Međimurje igra tragikomično i katastrofalno 80 minuta, a onda u zadnjih 10 minuta složi više prigoda nego u cijelom prethodnom periodu igre?

Damir Biškup, trener Međimurja, bio je vidno razočaran onime što su pružili njegovi igrači. Jasno mu je da je 2. HNL sve dalje, no rekao je da nema predaje. Kako je u proljeće osvojen tek jedan bod spomenuo je mogućnost i da ga uprava smjeni, no rekao je kako nije kukavica i da neće otići, ako ne dođe do smjene.

3. HNL sjever:

Koprivnica – Nedelišće 1-2 (0-2)
Strijelci: Šimunić 81/Treska 30, Balent 43

Polet – Slatina 0-1 (0-0)
Strijelci: Dorić 56

Mladost (P) – Čakovec 2-4 (1-2)
Strijelci: D. Kranjec 7, D. Farkaš 85/Balent 24, Pomper 27, L. Bobičanec 65, Kosec 67

U 3. HNL Mladost je u Prelogu poražena od Čakovca 2:4. Prvi dio završio je 1:2. Čakovec je zasluženo došao do punog plijena, a domaćini su vjerojatno bili zbunjeni lošom predstavom svoje ekipe i njenim lošim vođenjem.

Nedelišće srušilo lidera u Koprivnici!

Nedelišće je nokautiralo lidera. Naša ekipa slavila je u Koprivnici 2:1. Golovima Treske i Balenta Nedelišće je prvi dio dobilo 2:0. Podravci su u nastavku uspjeli tek smanjiti na 1:2.

Do prošloga kola Koprivnica je bila jedina momčad bez poraza u dosadašnjem dijelu sezone, danas već imaju po jedan poraz u gostima i doma. Nedelišće će biti zapamćeno kao prva momčad koja je ove sezone protutnjala neosvojivom tvrđavom u Koprivnici zvanom Gradski stadion. Utakmica je odigrana pred 200-tinjak gledatelja, koji su na prvi gol čekali pola sata, tad je mrežu domaćeg vratara Markovića načeo Saša Treska koji se iskazao i u prošlom kolu. U 43. minuti prednost povisuje Davor Balent, koji nije odigrao posljednje dvije prvenstvene utakmice, no vratio se u velikom stilu te dao do znanja da nitko nije nedodirljiv.

Drugo poluvrijeme nije donijelo puno golova, Koprivnica je smanjila rezultatski zaostatak tek u posljednjih 10 minuta. Iako je trener Kelek iskoristio sve tri izmjene već do 58. minuti u nadi da će doći do izjednačenja ili pobjede u slučaju velikog preokreta. Dok je, s druge strane, trener Nedelišća Željko Orehovec zamijenio dva igrača u posljednjih 20 minuta utakmice. Ponos domaće momčadi koliko-toliko spasio je Marko Šimunić pogotkom u 81. minuti, nakon toga više nije golova i utakmica je završena pomalo neočekivanom pobjedom Nedelišća 2-1.

Sljedeće subote Nedelišće u Dunjkovec-Pretetincu dočekuje Podravinu, i to je prilika za uzvrat zbog svega što se događalo tijekom i nakon utakmice 6. kola odigranu u Ludbregu. Prije toga, Nedelišća na istom igralištu u srijedu, 28. ožujka igra utakmicu osmine finala Kupa MNS protiv županijskog drugoligaša Vidovčana iz Donjeg Vidovca, prenosi NK-Nedelisce.blog.hr.

Polet je kod kuće poražen od Slatine 0:1. Ekipa iz Pribislavca imala je veliku prigodu na samom kraju susreta, no gostujući je vratar bio na visini zadatka.

1. MNL: Rok bolji od Palovca

U 1. MNL Omladinac je u Novom Selu Rok bio bolji od Dinama iz Palovca 2:1. Prvi dio završava 1:0. Dinamo u nastavku vraća na 1:1, no domaćin drugim golom dolazi do sva tri boda.

2. MNL istok: Graničaru pobjeda nad Hodošanom

U subotu je odigrana utakmica iz vrha 2. MNL istok između Hodošana i Graničara (N). Očekivala se teška utakmica, ali navijači Hodošana sigurno se nisu nadali da će kod kuće izgubiti tri boda. Ukoliko danas Mladost iz Palinovca upiše pobjedu kod Drave iz Donjeg Mihaljevca pobjeći će drugoplasiranom Hodošanu za 8 bodova.


2. MNL zapad: Rudar i dalje neumoljiv

Pred dvjestotinjak gledatelja Hajduk je u Štrukovcu u 2. MNL zapad poražen od Rudara 0:2 primivši po jedan gol u svakom dijelu. U 2. MNL istok Hodošan je poražen kod kuće od Graničara iz Novakovca 0:1 primivši gol u drugom poluvremenu.

U 3. MNL zapad Donji Koncovčak je očekivano u Preseki lako pobijedio ekipu Paraga 10:1.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije