OPĆINSKO VIJEĆE

POSLOVNA ZONA U NEDELIŠĆU Tko gradi, a tko (pre)prodaje u Goričici?

Načelnik Nikola Novak koji je prilikom prodaje zemljišta u tada novoj zoni Goričica bio zamjenik kazao mu je da je kumovala i ekonomska kriza uzrokovana pandemijom

Nedelišćanski vijećnik Franjo Cimerman (HDS) još jednom je prozvao načelnika Nikolu Novaka (SDP) u vezi s gospodarskom zonom Goričica. Kazao mu je da se izvlači, a bio je prisutan kad su parcele prodavane bez klauzula i garancije da će se graditi.

– Rezultat je katastrofalan, sagrađeno je samo na tri od deset parcela. Upozoravao sam 2018. da investitor koji traži 24 rate za otplatu zemljišta možda i nije onaj pravi. Kako druge općine i gradovi mogu postavljati uvjete? Želimo još deset parcela od države u Goričici. Kako će nam ih dati uz ovakav rezultat, a tu je još i zona prema Dunjkovcu – kazao je Cimerman i ustvrdio da se samo prodavalo kako bi se popunio općinski proračun.

Načelnik Nikola Novak koji je prilikom prodaje zemljišta u tada novoj zoni Goričica bio zamjenik kazao mu je da je kumovala i ekonomska kriza uzrokovana pandemijom.

– No, ugovori koje ću ja potpisivati zasigurno će sadržavati određene klauzule. Djelomično se slažem s vama, no, ne i s konstatacijom da nema novih zapošljavanja. Investitori koji su sagradili pogone nisu samo preselili već i zapošljavaju nove ljude. Inače, Kavran je prodao manji dio zemljišta, a na sastanku nam je rečeno i da namjerava graditi. A za Machiper, ne znam hoće li graditi ili prodavati, ne mogu utjecati na to – kazao je načelnik Novak.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije