Kada nije tukao otete djevojke, dilao je automobile po Hrvatskoj

Prometni policajac i upravni referent u Policijskoj upravi međimurskoj “pali” su prije nekoliko dana u hrvatskoj-španjolskoj policijskoj akciji Catalunya. Tragajući za organizatorima međunarodne prostitucije kriminalisti međimurske policije slučajno su uhvatili i dvojicu kolega s “prstima u pekmezu”.

Jednom od uhićenika u akciji Catalunya, nevezano za taj slučaj, dva su mjeseca odavali tajne podatke o – automobilima i njihovim vlasnicima!

Kad nije vrbovao djevojke za rad u Lloret de Maru, gdje su prisiljavane na prostituciju, muškarac, inače bivši policajac, bavio se preprodajom automobila. Stare veze iz policijskih dana povremeno bi koristio za pristup informacijama koje se mogu odavati samo pod posebnim zakonskim uvjetima.

Primjerice, kad bi kupovao rabljeni automobil, dvojica kolega dojavila bi mu podatke o vozilu i vlasniku iz policijskog informacijskog sustava. Pitanje je koliko dugo bi još funkcionirao taj sustav veza i dojavljivanja da nije bilo akcije Catalunya. Jesu li dvojica policijskih službenika za odavanje informacija primala novčane naknade, znat će se poslije istrage.

– Obojica djelatnika suspendirana su i udaljena s dužnosti do završetka disciplinskog postupka. Protiv njih podignute su kaznene prijave zbog zloporabe položaja i ovlasti – kaže glasnogovornik međimurske policije Krunoslav Gosarić.

Za policiju neugodna situacija zabilježena je i prije samo mjesec dana kad je otkriveno da je 36-godišnji policajac iz Mačkovca sudjelovao u nekoliko teških krađa, udružen sa 24-godišnjim optuženikom u jednom sudskom postupku.

Terete ih za tri krađe iz kafića u Čakovcu i Šenkovcu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije