SA SAJMA SRIJEDOM

JOSIP MATJAŠEC IZ ČAKOVCA Za kestene je važna dobra peć!

Kestene ne pržim nego ih pečem, zato su tako ukusni, mekani i slatki, pojašnjava Josip Matjašec iz Čakovca

– Dvadeset godina sam mislil kak bum napravil najbolju peć za
kestene i – dosjetil sam se. Ovo sam napravio sam i moram
naglasiti da ja kestene pečem, ne pržim ih i zato su ukusni,
mekani i slatki, objašnjava Josip Matjašec iz
Čakovca koji slasne plodove redovito prodaje srijedom na
popularnom čakovečkom sajmu, a može se ga vidjeti i u
Prelogu. 

Kestene bere po međimurskim šumama i kaže da su ove godine dobri
i zdravi. Na pitanje o kulinarskoj tajni za pečenje kestenja k’o
iz topa odgovara:

– Tajna je u pravoj peći. Manje je važno kako ćete ih rezati,
zaključuje Josip.

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3469

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije