Ratko Zjača održava besplatnu gitarističku radionicu i jam-session

Ratko Zjača održava besplatnu gitarističku radionicu i jam-session

U petak, 16. ožujka novootvoreni klub Podroom iz Čakovca poziva vas na besplatnu gitarističku radionicu koju će održati inovativni, svjetski poznati glazbenik i Godin artista, Ratko Zjača. Radionica počinje u 17 sati, a održat će se u galeriji Music Centra Čakovec na prvom katu na adresi Kralja Tomislava 31.

Za one koji ne znaju Ratko je gitarista koji je snimio hrpu albuma raznih glazbenih pravaca, ali je najpoznatiji po sviranju modernog jazza i improvizacijama. Rođen u Zagrebu, Ratko Zjača je kao mladić privučen zvukom Jimija Hendrixa, ali i J.S.Bacha i L. Beethovena. Studirao je u Nizozemskoj, i to na Konzervatoriju u Rotterdamu. Pohađao je majstorska predavanja poznatih gitarista, primjerice Joea Passa, Jima Halla, Pata Methenyja, Mikea Sterna, Boba Brookmeyera i Johna Abercrombiea.

 
Danas živi i stvara u Nizozemskoj gdje je i profesor na akademiji u Rotterdamu. Ratko će na radionici prelaziti teoriju, ljestvice, poznavanje harmonije, uvod u jazz i blues improvizacije te njihovu primjenu u blues i jazz glazbi. Između ostalih svirao je i snimao s Garyjem Peacockom, Reggiem Workmanom, Alom Fosterom, Ronom Carterom, Jimmyjem Cobbom, Johnom Patituccijem, Miroslavom Vitousom, Steveom Gaddom…

Nakon radionice Ratko Zjača će sa svojim ZZ Quartetom (Zjača-Zanchini Quartetom) održati koncert u čakovečkom Centru za kulturu s početkom u 20 sati. ZZ quartet čine četiri iskusna i popularna glazbenika u čiji su jazz izričaj ukomponirani mnogi glazbeni stilovi, prije svega moderna klasika, world music i slobodna improvizacija.

Nakon koncerta, ekipa se seli u Podroom gdje će Zjača i kompanija održati besplatni jam-session za sve fanove i prijatelje. Cijena ulaznica za koncert u Centru za kulturu Čakovec se naplaćuje 40 kuna (25 za učenike i umirovljenike), dok vam gitarističku radionicu i jam session poklanja Music Centar u suradnji s Podroom-om.

Zjača je na workshop pozvao sve glazbenike – neovisno o tome koji instrument svirate.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije