mala hrabrica

DJETINJSTVO PO BOLNICAMA Mala Emily iz Palinovca u Zagrebu čeka transplantaciju jetre

Kako izgleda normalno djetinjstvo jednogodišnja Emily iz Palinovca ne zna. Rođena je bez žučnih kanala, što je dovelo do oštećenja jetre i niza drugih bolesti

Jedini je spas transplantacija, a novu jetru Emily čeka u KBC-u Zagreb. Uz njezin je je bolesnički krevetić mama Sanela Smolek, koja nam pojašnjava da su bolnice obiteljska svakodnevica otkad se malena rodila.

– Emily ima BASM sindrom, odnosno atreziju žučnih vodova i sindrom polisplenije, koji su doveli i do malrotacije crijeva i drugih bolesti. Normalno djetinjstvo ona nije imala jer smo od rođenja po bolnicama i, nažalost, još ćemo biti, govori mama Sanela.

Spasonosnu transplantaciju Emily čeka u bolnici jer je pod stalnom terapijom i liječničkim nadzorom, a kod kuće je čekaju tata Stjepan i starija sestrica, petogodišnja Lana.

– Teško je, ne znate kakav je to križ dok ne osjetite na vlastitoj koži, govori Sanela, jedva susprežući suze.

Za malu hrabricu na društvenim je mrežama osnovana i grupa potpore, a brojne poruke i želje koje su stigle tim putem mladoj su obitelji veliko ohrabrenje.

– Javilo nam se i puno ljudi s konkretnom pomoći i to nam puno znači, ali trenutno nam doista ništa ne treba, skromna je mama Sanela.

No, činjenica je da, iako će samu transplantaciju i troškove Emilyjnog liječenja pokriti HZZO, nakon operacije koja život znači uz djevojčicu trebati biti još barem godinu dana.

Sanela ne vozi, vjerojatno će morati unajmiti stan i troškovi neće biti mali. Ukoliko ima onih koji obitelji žele pomoći, mogu se javiti izravno Saneli na adresu nelasokac@gmail.com.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije