JUDO

JK ZRINSKI Loren Janković-Crnčec osvojio 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u judu

Trener Filip Šeketa izrazito je zadovoljan psihološkim pristupom borbi svih natjecatelja uzimajući u obzir to da nisu godinu i pol išli na natjecanja te da nije bilo kontinuiranog rada zbog situacije sa covid-19

U subotu 02.10.2021. čakovečki judaši nastupili su na Prvenstvu Hrvatske za djevojčice i dječake U14 koje se održalo u Zagrebu. Za Jk Zrinski nastupili su: Jona Žvorc (42kg), odlično je ušao u borbu te nakon 2 minute borbe odlazi u golden score. Nastavio je biti dominantniji i agresivnijil međutim trenutak nepažnje koštao ga je pobjede. Luka Huljak (+66kg) prvu borbi riješava brzinski na ippon. U sljedećoj borbi gubi te odlazi u respasaž. Nažalost u repasažu je falilo malo sreće da pobjeda ode na njegovu stranu. Nikola Jalšovec (-60kg) na atraktivan način pobjeđuje prvu borbu, u drugoj borbi bori se protiv judaša iz Splita koji je kasnije nanizao 5 pobjeda i postao prvak Hrvatske. U repasažu dobiva još jednog neugodnog protivnika gdje nažalost ostaje bez pobjede. Leon Resman (-55kg) odlično otvara svoje natjecanje gdje pobjedom prolazi u drugi krug, tamo nažalost vidnom pogreškom sudca ostaje bez pobjede, u repasažu fantastičnim bacanjem prolazi među 7 najboljih, kasnije u sljedećoj borbi gubi od judaša iz Zagreba te zauzima 7. mjesto od 26 judaša.

Loren Janković-Crnčec (-38kg) je judaš koji je ulazna godina dječaka U14 i borbi se sa starijim protivnicima. Prvu borbu odrađuje smireno, koncentrirano te pomno sluša trenerove savjete te pobjeđuje judaša iz Istre. U sljedećem kolu postaje još agresivniji te pokazuje veliku želju za pobjedom koju na kraju i ostvaruje. U polufinalu bori se sa favoritom njegove kategorije (kasnijim prvakom) gdje gubi ulazak u finale i odlazi u borbu za broncu. U zadnjoj borbi onoj najbitnijoj za medalju ulazi maksimalno koncentriran i spreman gdje nakon 2 minute dinamične, atraktivne i kvalitetne borbe pobjeđuje te postaje 3. najbolji judaš u Hrvatskoj u kategoriji do 38 kilograma. Ovo je inače prva muška medalja sa Prvenstva Hrvatske nakon ponovnog aktiviranja kluba od 2013 godine. Na natjecanju je nastupilo 266 natjecateljia iz 55 kluba.

Trener Filip Šeketa poručuje kako je izrazito zadovoljan psihološkim pristupom borbi svih natjecatelja uzimajući u obzir to da nisu godinu i pol išli na natjecanja te da nije bilo kontinuiranog rada zbog situacije sa covid-19.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije