KOŠARKA

KOŠARKAŠKI VIKEND Poraz Međimurja u finalu Kupa regije Sjever

Pogledajte rezultate košarkaških utakmica odigranih ovog vikenda

Ženska košarka

Košarkašice su već u petak odigrale utakmicu u kategoriji Z17 između ŽKK “Radost” Čakovec i ŽKK “Radnik” Križevci. Od samog početka domaća ekipa je ušla u utakmicu mirno te već u prvoj četvrtini napravila razliku od 6 poena, koju je kasnije samo povećavala i tako pobijedila rezultatom 75:51. Ekipa se, osim pametne igre, oslonila i na šuteve Lene Terek i Asje Kasapović koje su svaka zabile po 18 poena.

Djevojčice Z15 iz ŽKK-a Radost Čakovec odigrale su prvo kolo lige u Molvama protiv KK “Bistra” Molve i vratile se kući s pobjedom 32:53. Pobjedi je izrazito pridonijela Lori Drk dobrom borbom pod košem i zabijenih 22 poena.

Muška košarka

Subota poslijepodne bila je stresna za sve koji su sjedili na tribinama I. OŠ Čakovec i gledali utakmicu KK Međimurje – KK Podravac u finalu kupa “Krešimir Čosić” regije sjever. Utakmica je bila napeta i uzbudljiva od samog početka. Mlada seniorska ekipa KK-a Međimurje nije se predavala protiv iskusnije ekipe do samog kraja, ali je na kraju iskustvo presudilo pa je utakmica završila rezultatom 89:97 u korist gostiju. Iz domaćih redova najraspoloženiji je bio Petar Glumac sa zabijenih 26 poena. Zadovoljan igrom, trener KK-a Međimurje Stjepan Novak, čestitao je protivniku i pohvalio svoju ekipu na borbenosti te istaknuo da još ima mjesta za napredak.

Dječaci U12 otputovali su u Zagreb i odigrali dvije utakmice lige U12. Utakmica KK Međimurje – KK Bosco bila je neizvjesna do kraja. KK Međimurje je nakon vodstva u prve dvije četvrtine popustio u trećoj, a protivnik je to iskoristio. Na samom kraju nisu iskoristili priliku za izjednačenje pa je utakmica završila 28:29 u korist KK-a Bosco. KK Međimurje je popravio dojam u sljedećoj utakmici protiv KK-a Ksaver te pobijedio 37:2.

Prvo kolo lige U15 igrali su KK Kotoriba i KK “Mladost” Ivanovec, a susret je završio rezultatom 31:32. Nakon teške borbe, dečki iz “Mladosti” su pokazali da su za nijansu bolji. Susret KK Međimurje – KK Grafičar odigran je korektno, ali pobjeda je otišla u Ludbreg, a pobjednik je stekao prednost već u prvoj četvrtini te je utakmica završila rezultatom 70:106.

Vikend su zaključili igrači muške lige U19. Odigrane su dvije utakmice. Susret KK Međimurje – KK Dubravčan odigran je mirno. KK Međimurje je već na kraju druge četvrtine steklo znatnu razliku te igru priveo kraju konačnim rezultatom 98:73. U Donjem Kraljevcu odigrala se utakmica između KK-a Donji Kraljevec i KK-a Vindija, a pobjeda je pripala KK-u Vindija rezultatom 72:88.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije