TALENTIRANI GLAZBENICI

ZIMSKA ‘PROGNOZA’ Čakovečki dvojac Revirgin izdao novu pjesmu i spot ‘Coldest City’

Čakovec nije najhladniji grad na svijetu, ali zima ovdje ponekad ostavlja takav dojam, te je poslužila kao inspiracija za pjesmu 'Coldest City', za koju glazbu, tekst i produkciju sporta Revirgin potpisuju sami

Mladi čakovečki dvojac Karlo Križnik i Paula Gavez koji stvaraju pod umjetničkim imenom Revirgin javnosti su predstavili svoju novu pjesmu Coldest City i prateći spot. Glazbu, tekst i produkciju Karlo i Paula potpisuju sami, a posebno je zanimljivo da su sve odradili u vlastitome domu; glazbu čak u krevetu, bolesni i u temperaturi.

– Coldest City je nastala u zimi 2020. godine, a kao glavna inspiracija poslužila mi je priča iz mladosti mojeg tate Nenada, kojem su se, jednom kad je vlakom putovao u školu, cipele otopile na radijatoru. Ta mi se slika vrtjela u glavi i onda se Paula razboljela, pa sam šetao cijelim gradom sam i bilo je toliko hladno da su mi se cipele lijepile za smrznuti asfalt.

Krenuo sam razmišljati kako bi bilo odseliti se nekamo gdje nije tako hladno, ali me nešto i dalje drži u ovome gradu, a onda mi je sinuo još jedan stih i sve je počelo sjedati na mjesto, iako je tema hladnoće zapravo banalna. Onda sam se i ja razbolio pa smo sve i uglazbili, pojašnjava Karlo.

Naravno, Čakovec nije najhladniji grad na svijetu, ali u pjesmi ciljano zvuči pretjerano.

– Nije tak’ hladno, ali ja svejedno kukam o tome, smije se Karlo.

Spot su snimili u maniri retro televizijskih vremenskih prognoza, za koje su oni sami uskočili u uloge meteorologa.

– Vježbali smo uz stare prognoze koje smo našli na YouTubeu, na kojima svi prognostičari imaju iste pokrete i u rukama drže daljinski. Reportaže ‘s terena’ snimili smo pred zelenim platnom, tzv. green screenom, a pozadine smo napravili u programu za 3D animacije, govori Karlo.

Kakvu nam zimu ‘prognoziraju’ Revirgin pogledajte u videu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije