Iako se ne preporučuje kao svakodnevni doručak, bolja je od većine pahuljica s visokom razinom šećera
Većina ljudi barem jednom je ujutro pojela pizzu koja im je
ostala od prošlog dana, ali ispada da to nije najgore što možemo
izabrati za doručak. Prema nutricionistici iz New Yorka Chelsey
Amer, jesti pizzu za doručak zapravo je bolje od nekih pahuljica.
Naravno, kako prenosi Mirror, pizza nije zamjena za zdraviju
hranu za doručak poput pahuljica i drugih žitarica s niskim
šećerom, ali mogla bi biti prihvatljiva zamjena za sve što je
prepuno šećera.
“Iznenađujuće, pizza može biti uravnoteženija opcija za doručak
od mnogih žitarica napunjenih šećerom. Kriška obične pizze sa
sirom sadrži pravilnu ravnotežu ugljikohidrata, bjelančevina i
masti. Zdjela pahuljica s mlijekom uglavnom je šećer i izuzetno
je puna ugljikohidratima”, objasnila je Amer. Liječnica Lauren
Kelly također je potvrdila ovu tvrdnju te naglasila da iako pizza
nije osobito dobra za zdravlje, većina pahuljica koje su danas
dostupne su još gore. Također je objasnila kako je cilj naglasiti
da pahuljice imaju slabu nutritivnu vrijednost, a ne poticati
druge ljude da za doručak jedu pizzu. I Amer se složila, rekavši
da “ne preporučuje pizzu kao svakodnevni doručak”, već pokušava
odvratiti ljude od konzumiranja slatkih žitarica. “Ljudi bi se
trebali usredotočiti na ravnotežu ugljikohidrata bogatih
vlaknima, nemasnih proteina i zdravih masti kako bi ostali siti
tijekom cijelog jutra. Šokantno je znati da pizza ima i višu
količinu proteina od hrane koju toliko djece jede svako jutro za
doručak”, zaključila je.