Streljaštvo: Zelenbor dominantan na županijskom prvenstvu

Streljaštvo: Zelenbor dominantan na županijskom prvenstvu

Ove subote održano je županijsko prvenstvo za sve kategorije u disciplini serijska zračna puška. Najviše medalja (dvije zlatne ekipne i pet od mogućih šest pojedinačnih) osvojila je ekipa Zelenbora iz Brezja.

Ovo prvenstvo bilo je najkvalitetnije kadetsko prvenstvo u posljednjih desetak godina jer je normu za prvenstvo Hrvatske ispunilo čak 16 međimurskih strijelaca (11 kadeta i 5 kadetkinja) te tri ekipe (muška i ženska ekipa Zelenbora , te muška ekipa Čakovca).

U kategoriji kadetkinja ekipno prvo mjesto bez konkurencije osvojile su kadetkinje Zelenbora s 529 krugova. Pojedinačno, nakon osnovnog meča od 20 hitaca, u konkurenciji kadetkinja, prvo mjesto osvojila je Daria Borko s 186 krugova, što je ujedno i najbolji međimurski rezultat ove sezone i njen osobni rekord.

I u finalu je gađala jednako precizno i s velikom prednošću osvojila naslov kadetske prvakinje Međimurja. Velika borba vodila se za drugo mjesto. Tek nakon raspucavanja, Tonka Pajnogač je za nijansu bila preciznija od klupske kolegice Karle Juršić.

U kategoriji kadeta u konkurenciji 4 ekipa, ekipno prvo mjesto osvojila je perspektivna mlada ekipa iz Zelenbora sa 549 krugova, dok su preostala mjesta na postolju zauzele ekipe iz Čakovca i Gornjeg  Mihaljevca.

Pojedinačno prvo mjesto očekivano je osvojio Filip Zadravec s izvrsnih 187 kruga u kvalifikacijama i 94 kruga u finalu.  Drugo mjesto, sa svojim osobnim rekordom od 183 kruga,  osvojio je njegov klupski kolega Ivan Cvetković. Neizvjesna borba za brončanu medalju vodilo je čak šest natjecatelja. Tek nakon raspucavanja treće mjesto je osvojio Marcel Dvorščak iz Čakovca.

Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje održat će se 21. travnja na streljani Pampas u Osijeku.  Slijedi nam bogati streljački vikend na streljani u Čakovcu, kada će se u subotu održati prvenstvo županije za sve kategorije u disciplini zračna puška i zračni pištolj, a dan kasnije u nedjelju i završno kolo hrvatske lige u organizaciji streljačkog kluba Zelenbora iz Brezja. (Karlo Vrančić)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije