Sveta Marija: Vatrogasna mladež održala prvu skupštinu

Vatrogasna mladež DVD-a Sveta Marija prvi put je samostalno održala godišnju skupštinu. Skup je vodila Gabrijela Jakupek, a izvješće o radu pročitala je Suzana Blagus. U svojim redovima okupljaju osamdesetak pripadnika po čemu su najbrojnija vatrogasna mladež u Međimurju.

 
Savjet za vatrogasnu mladež osnovan je 2005. godine, a osnovne su mu zadaće edukacija i školovanje na polju protupožarne zaštite. Svetomarska mladež prošle je godine sudjelovala na brojnim natjecanjima (Donja Dubrava, Palovec, Koprivnica, Novi Marof, Čakovec, Ludbreg, Gornji Kučan, Šandorovec) gdje redovito ostvaruju dobre rezultate.

Na kraju izvješća zahvale su upućene roditeljima koji imaju razumijevanja za njihove aktivnosti i što imaju povjerenje u vatrogasno društvo. Na skupštini je izabrano rukovodstvo. Njihov voditelj je Andreas Lisjak, o blagajni će brigu voditi Luka Kostel, tajnički poslovi su povjereni Dominiku Šulju, dok će se o svemu ostalom brinuti novoizabrani Upravni odbor.

 
Mladim vatrogascima podršku su došli dati Andreas Lisjak, predsjednik Savjeta za mladež VZMŽ i općinskog savjeta, predsjednik tamošnjeg DVD-a Ivan Pavlic, župnik vlč. Pavao Markač i predstavnici prijateljskih društava od kojih je najudaljeniji bio Josipdol.

Lisjak je tom prigodom rekao kako Međimurje ima 1.600 članova vatrogasne mladeži. S njima se mnogo radi, ali rezultati s državnih i kup natjecanja ne izostaju. – Odlučili smo da mladež ima svoju skupštinu kako bi danas – sutra bili spremni preuzeti odgovorne funkcije u društvu, poručio je Lisjak.

Predsjednik društva Pavlic pohvalio je mlade vatrogasce, a dokaz koliko ih cijene je da su polovicu općinske dotacije utrošili na njihove aktivnosti. Riječi divljenja uputio im je vlč. Pavao Markač nazvavši ih “zlatnom djecom”  jer svojom plemenitošću, dobrotom i osmijehom oni to jesu te slikovito poručio da poštuju “životne semafore”.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije