Uzbudljiva završnica odbojkaške 1.A lige

Do kraja natjecanja regularnog dijela 1.A lige za odbojkaše preostalo je još pet kola, s time da sve momčadi imaju jednu ili dvije odgođene utakmice. Trenutno tablica izgleda ovako:

Vodeći dvojac Mursa i Rovinj imaju velikih problema sa svojim momčadima. Mursi su otišla dva najbolja igrača Perić i Gluvajić, a usprkos najavama da se oni vraćaju to se za sad ne dešava.

Rovinju pak se ozlijedio najbolji igrač Demirović i upitno je kad će se on vratiti. Prema svemu sudeći momčad koja se prije kompletira ima veće šanse za osvajanje prvog mjesta. Mursa ima dva boda više, a Rovinj bolji raspored i međusobni susret kod kuće.

Probleme sa ozljedama ima i treći Sisak kojeg ugrožava Rijeka. Rječani su na pet bodova zaostatka, ali imaju utakmicu manje i međusobnu utakmicu na svom terenu. Međutim Rijeka nije niti sigurna da će biti četvrta jer im se približava Centrometal koji je u odličnoj formi i ima pet uzastopnih pobjeda za tri boda među kojima su i one protiv Rovinja i Siska. Uz to Rijeka odlazi u Nedelišće.

Centrometal pak sad ima pet bodova više od Opatije kojoj mora u goste. Opatijci ne igraju dobro u zadnje vrijeme, ali im idu na ruku neuspjesi Vukovara koji polako gubi šanse za doigravanje. U doigravanje će najboljih šest, a Vukovar koji je pet bodova iza Opatije sa utakmicom manje ima još svega jednu domaću utakmicu. I to protiv lidera Murse, dok treba na čak šest gostovanja.

Zadar je osigurao ostanak u ligi, a jako blizu tome su i Zagreb, Daruvar i Karlovac. Posljednjeplasirani Split već je prežaljen jer realno i ima najslabiju momčad, te već sad veći bodovni zaostatak.

Varaždin i Šibenik borit će se da izbjegnu predzadnju poziciju koja također vodi u niži rang. Iako Šibenik ima trenutno bod više, Varaždinci su u boljoj poziciji. Uz to što su trenutno u boljoj formi imaju i mnogo bolji raspored, te međusobni susret sa Šibenikom kod kuće.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije