- I dalje ćemo nastaviti raditi na kvaliteti naših vina i na brendiranju međimurskog vina općenito u Hrvatskoj - istaknuo je David Štampar...
Kvaliteta, rad i upornost se isplate, a dokaz tomu su čak tri bronce i tri srebrne medalje koje je na najvećem, najpoznatijem i najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina – Decanteru početkom mjeseca osvojila Vinarija Štampar.
Uspjeh, dakako, nije stigao preko noći, već dugogodišnjim trudom i radom, stoga ne čudi da je Vinarija Štampar bila glavna tema vinskog kolumniste Saše Špiranca za Jutarnji list.
– Vinarija Štampar je nova vruća priča domaće vinske scene. Iako se radi o vinariji sa, za hrvatske okvire, zapanjujuće dugom tradicijom, nacionalno su poznatiji postali tek prije nekoliko godina. Radi se o jednom od nosećih stupova međimurskog vinarstva već desetljećima – napisao je za u svojoj kolumni naslova ‘Nakon duge neprekinute povijesti vinarija Štampar napokon stječe zasluženu slavu izvan Međimurja’.
Saša Špiranec je dugogodišnji vinski kolumnist Jutarnjeg lista, stalni suradnik Dobre hrane i osnivač Vinart Grand Tastinga, najbolje organizirane hrvatske vinske manifestacije, ljetnog vinskog festivala Vinski Grad i autor knjige Vinski putevi – Vodič kroz vinarije i vina Hrvatske.
Osvrnuo se na povijesni razvoj vinarije Štampar, ali i na ključni moment zaslužan za uspjeh u novije vrijeme.
– Možda i najvažniji iskorak u budućnost obitelj Štampar napravila je s pjenušcima. Međimurje je savršeno podneblje za proizvodnju pjenušaca najviše klase, a Štampari su to prepoznali i sa svojim novitetom u podrumu donijeli prvu veliku internacionalnu medalju za jedan hrvatski pjenušac u zadnjih nekoliko desetljeća – smatra Špiranec.
Vinarija Štampar godinama je gradila ugled, a njihova su vina nadišla lokalne ‘granice’. U prilog tomu govori i činjenica da u njihovim vinima možete uživati u poznatim restoranima diljem Hrvatske.
David Štampar ne krije ponos postignutim.
– Iznimno mi je drago kad stručnjaci sa reputacijom u vinskom svijetu poput Saše Špiranca pričaju o našoj vinariji u superlativima. I dalje ćemo nastaviti raditi na kvaliteti naših vina i na brendiranju međimurskog vina općenito u Hrvatskoj – istaknuo je.
Cijelu kolumnu Saše Špiranca pročitajte ovdje, a sve detalje o proizvodima, ali i Vinariji Štampar možete doznati na njihovoj službenoj internetskoj i Facebook stranici.