Održana sjednica Skupštine Zrinske garde Čakovec

U petak, 24. veljače, održana je 13. redovna, ujedno izborna, sjednica Skupštine Udruge građana «Zrinska garda Čakovec» kojoj je bila nazočna polovica od 116 redovitih članova Udruge koji ispunjavaju Statutarne obveze za sudjelovanje u radu Skupštine.

Na sjednici su usvojene manje izmjene i dopune Statuta pa tako Predsjedništvo Udruge, koje ujedno čini i Stožer istoimene povijesne postrojbe koja djeluje u sklopu Udruge, umjesto dosadašnjih 9 broji 11 članova. Prihvaćena su izvješća o radu Udruge i o financijskom poslovanju te Izvješće Nadzornog odbora za prošlu godinu, kao i predloženi program rada i financijski plan za 2012. godinu.

Od aktivnosti u 2011. godini treba istaknuti čak 90 zapaženih nastupa povijesne postrojbe u Hrvatskoj i inozemstvu, snimanje dokumentarne emisije za Znanstveno-obrazovni program Hrvatske televizije, obilježavanje 10. obljetnice osnutka i djelovanja, pokretanje postupka za proglašenje 30. travnja spomendanom na Zrinske i Frankopane što je Hrvatski sabor usvojio potkraj listopada, izdavanje zbornika radova sa znanstvenoga skupa o Zrinskima i Frankopanima koji je Udruga organizirala pretprošle godine, uređenje i opremanje prostorije Zrinske garde u palači Zrinskih u sklopu provedbe IPA programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska, nabavu kombi vozila, inicijativu za povezivanjem Grada Čakovca i Grada Sigeta što je rezultiralo potpisivanjem povelje o prijateljstvu i suradnji između ova dva grada u rujnu prošle godine, te prisegu novih gardista i prijem novih članova Udruge.

Za predsjednika Udruge u idućem dvogodišnjem mandatu ponovno je izabran Alojzije Sobočanec, dipl. oec., za dopredsjednika mr. sc. Ivan Baksa, za predsjednika Skupštine Mihael Štebih, akad. kipar, za glavnog tajnika Bojan Kocijan, za zapovjednika povijesne postrojbe Ratimir Hrešč, a uz njih u Predsjedništvo su izabrani kuma zastave Bernarda Cecelja, predstavnici gardista blagajnik Renato Čuka, prof., i dozapovjednik Davor Bratković te Igor Camplin, Mladen Obadić i Dražen Berkopić, dok je nadzapovjedniku Alojziju Šestanu ova dužnost i dalje potvrđena.

Za predsjednicu Nadzornog odbora izabrana je Ivančica Somođi, dipl. ing., a za članove Ivan Erent i Anita Vidović, dok je za predsjednika Suda časti izabran dr. sc. Stjepan Hranjec, a za članove Dragutin Trstoglavec i Zoran Vidović.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije