ODBOJKA NA PIJESKU

KOP ČAKOVEC Održano kadetsko prvenstvo Hrvatske u Splitu

KOP ČAKOVEC nastavlja sa aktivnostima u koje želi uključiti djecu u sportske aktivnosti i poziva sve djevojčice i dječake da se uključe u Školu odbojke

Kadetsko Prvenstvo Hrvatske koje je ugostio Split od 1. do 4. srpnja i na kojem su nastupali najbolji kadetski parovi i klubovi iz zemlje, nije bilo moguće zamisliti i bez nastupa članica Kluba odbojke na pijesku Čakovec. Na rasporedu je prvo bilo pojedinačno natjecanje, u kojem je nastupilo 24 para. Dva naša para borila su se za plasman među najbolje, Iva Hranilović i Klara Škvorc te Laura Frančić i Azra Jelenić.  Laura i Azra odigrale su tri susreta i uz jednu pobjedu i dva poraza zauzele plasman od 14 do 18 mjesta. Trener Ivan Vabec kratko je komentirao njihov nastup: “Odigrale su u okviru svojih mogućnosti, pokazale su da imaju potencijala. Iva i Klara bile su uspješnije ostvarile četiri pobjede i dva poraza, bile na domak polufinala. Svojom igrom potvrdile da spadaju u sam vrh Hrvatskih parova” izjavio je.

U klupskom dijelu natjecanja vidjelo se da će KOP Čakovec imati veliki izazov u borbi za medalje. Grupu B  sačinjavalo je, realno tri najbolja kluba u Hrvatskoj, KOP Žnjan, KOP Retfala, i KOP Čakovec, uz nešto slabiji KOP Ferivi Višnjevac. Domaćin KOP Žnjan osigurao je prolaz u polufinale s maksimalnim učinkom, a u borba za drugo mjesto KOPu Čakovec konkurenciju je pravio KOP Retfale iz Osijeka. U ključnom, međusobnom dvoboju Čakovčanki i Osječanki odigrano je maksimalnih šest setova. Prvi set se odvijao kao iz najljepših snova za naše djevojke. Klare Škvorc čak pet puta je servirala as, a uz punu asistenciju Ive Hranilović Osječanke ostaju na samo 13 poena. U drugom setu neobjašnjiv pad na servisima kod naših i velika je neizvjesnost do kraja seta. Nažalost završnica je na strani protivnica koje dobivaju set s minimalnih 21:19. Nakon tog djevojkama trenera Vabeca ponestaje koncentracije i u još jednoj neizvjesnoj borbi gube treći set, a time i meč. Laura Frančić i Azra Jelenić su tako odlučivale u svom dvoboju tko će ići u polufinale. Vodile su potpuno neizvjesnu borba, punu uzbudljivih obrata, ali nisu uspjele. Rezultat prva dva seta sve govori, 22:20, 20:22 za Osječanke. U zadnjem susretu sigurna pobjeda protiv KOP Ferivi Višnjevac, ali to je bilo premalo za plasman u polufinale.

Nakon uspješno organiziranog kampa u okviru projekta Svaki tjedan sport jedan, KOP ČAKOVEC nastavlja sa aktivnostima u koje želi uključiti djecu u sportske aktivnosti. Poziva sve djevojčice i dječake da se uključe u Školu odbojke koja će se odvijati na terenima kod bazena. Škola počinje sa radom 13. srpnja, a svi zainteresirani mogu se prijaviti direktno na terenu ili kod voditeljice škole, Sare Petak, na tel. 099 655 0857.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije