Godišnja skupština DVD-a Kotoriba

Vatrogasci Kotoribe prošle su godine imali dvadeset i jednu intervenciju. Od toga tri su bile požarne, a ostale tehničke naravi. Intervenirali su kod požara osobnog automobila, sušare i ugostiteljskog objekta, rečeno je na 124. godišnjoj skupštini DVD-a Kotoriba.

Društvo danas ima 76 aktivnih članova, a u 2011. godini posebnu pozornost posvetili su obučavanju vatrogasaca kako bi mogli što profesionalnije izvršavati svoje zadaće te su zajedno s JVP Čakovec i OŠ Kotoriba organizirali javnu pokaznu vježbu.

Na skupu su predsjednik društva Gabrijel Friščić i Andreas Lisjak ispred VZMŽ-e uručili diplome i odlikovanja.  Za deset godina rada spomenice su uručene Alenu Matoteku, Aleksandru Fušu i Mariji Postrašiji, dok je istu za trideset godina provedenih u društvo primio Antun Ujlaki.

Pravo nošenja vatrogasnih spomenica vatrogasnih veterani dobili su Ljudevit Plačko, Zlatko Milovanović, Josip Novak, Sjepan Nađ, Ivan Habuš, Josip Golubić, Julije Jauk i Gabrijel Friščić.

Prema novom zakonu zapovjednik i njegov zamjenik moraju imati položen stručni ispit. Kako dosadašnji dozapovjednik Miljenko Vidović to nema, za novog je izabran Ivica Sović. Dobar rad kotoripskih vatrogasaca pohvalio je načelnik Ljubomir Grgec.

Izrazio je zadovoljstvo što svake godine postižu odlične rezultate. Čestitajući dobitnicima odlikovanja, obećao je maksimalnu podršku od strane općine.

Gosti skupštine bili su predstavnici desetak vatrogasnih društava, predstavnici općinskih udruga, župnik vlč. Marijan Horvat, načelnik PP Prelog Zdravko Kolarić i mnogi drugi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije