DANI OPĆINE GORIČAN

FOTO Općina Goričan proslavila Dane općine uz bogat program za sve uzraste

- Bili su ovo prekrasni dani zajedništva i veselja, za koje smo sigurni da neće biti iznimka već tradicija koju ćemo svake godine nadopunjavati novim idejama. Hvala vam za sve! - kažu iz Općine Goričan

Već tradicionalno, u četvrtak, 24. lipnja 2021., na samo Ivaje, u Goričanu je održana svečana sjednica Općinskog vijeća čime su, u prepunoj multimedijalnoj dvorani uz nazočnost uvaženih uzvanika, započeli Dani općine Goričan. Tom su prigodom načelnik Općine Emanuel Sinković i predsjednik Općinskog vijeća Petar Baksa dodijelili najviša općinska priznanja.

Program se u petak nastavio na Šuderici gdje su mališani s veseljem dočekali zabavni dječji park, a potom i likovnu radionicu Emanuela Varovića. Mališani su zajedno sa svojim roditeljima, bakama i djedovima upoznali osnovne tehnike slikanja i okušali se u kreiranju umjetničkih djela.

>> Općina Goričan proslavila Dane općine uz bogat program za sve uzraste

U večernjim satima je, uz pratnju udruge “Pjesma”, otvorena izložba pok. Ivane Šavora, koja nas je napustila prerano, ali nam je u nasljeđe ostavila slike koje odišu mladošću, skladom, mirom i ljepotom.

Nadalje, kroz foto safari Petra Sabola mališani su, zajedno sa svojim roditeljima imali priliku naučiti osnove fotografiranja. Za sam kraj dana mještani su se proveselili uz svirku grupe “Meteori”.

Subotnji je program bio rezerviran za kulinarsko natjecanje općinskih udruga i poduzeća, uz glazbenu pratnju  “Loka benda”.

Širili su se tako Goričanom mirisi roštilja, gulaša, bograča, kalapajsanog kalampera, graha, zelja, bunceka, fiš paprikaša, kotlovine i riba, dok su se naši vatrogasci pobrinuli za slatki dio, prekrasne i ukuse kolačiće. Od prijavljenih dvadesetak specijaliteta, tročlani je žiri najboljima proglasio gulaš Mažoretkinja Goričana, a iza njih poredali su se i Puhački orkestar Goričana, tvrtka Agropon, Udruga Prijatelji i KUD Goričan. Posebnu nagradu primila je i Udruga “Sport za sve” koja je brinula da naši mališani uključeni u sportske igre ne ostanu gladni i žedni. Najbolje kuharske udruge primile su pehar kao i prigodne nagrade. Održane su sportske igre djece vrtićke dobi s njihovim roditeljima i školske djece pod vodstvom Tomislava Horvata, najbolji mališani primili su pehare i prigodne nagrade.

Prekrasan, veseljem ispunjen dan završio je koncertom grupe “Čarobnjaci”.

U nedjelju je, posljednjeg dana obilježavanja dana Općine, ujutro otvorena izložba KUD-a Goričan, a potom su se svi uzvanici svečanom procesijom uputili na  Svetu misu. U popodnevnim satima program se nastavio na prostorima NK Trnave uz pečenog vola s ražnja, nastupom naših mažoretkinja, puhačkog orkestra i gostima – “Big Bandom iz Čakovca”. Sve je završilo svirkom “Mustač benda”.

Vodstvo Općine za pomoć pri organizaciji zahvaljuje svim udrugama, firmi Agropon d.o.o. i firmi Protekta Classic d.o.o., djelatnicima Općine, našim vatrogascima, mališanima, roditeljima, bakama i djedovima, svim dragim mještankama i mještanima općine Goričan, kao i svim dragim gostima iz okolnih mjesta.

Bili su ovo prekrasni dani zajedništva i veselja, za koje smo sigurni da neće biti iznimka već tradicija koju ćemo svake godine nadopunjavati novim idejama. Hvala vam za sve! – kažu iz Općine Goričan.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije