Kung fu spektakl u Areni Varaždin: Qi tajna svećenika Shaolina

U varaždinskoj sportskoj dvorani uz Dravu 8. će ožujka biti održan kung fu spektakl – Qi tajna svećenika Shaolina. 14 kineskih svećenika, ponajboljih majstora iz hrama Shaolin predvođenih 75-godišnjim majstorom hrama demonstrirat će drevne vježbe od kojih zastaje dah, te posjetiteljima pružiti uvid u njihov tajnoviti život i mističnu moć Shaolin kung fu redovnika.

Uz njih nastupit će i neki od ponajboljih mladih učenika iz hrama. Redovnici hrama kroz dugotrajne meditacije i vježbe razvijaju nevjerojatne fizičke sposobnosti, a uspjeli su proniknuti i u tajanstveni tijek energije u ljudskom tijelu – koju nazivaju Qi, a koja im omogućava da u određenim situacijama ne osjećaju bol, te izvode stvari koje su ostalima – teško izvedive, rekao je upravitelj Arene Varaždin, Neven Buljan na prijepodnevnoj konferenciji za novinare održanoj u hotelu Turist najavljujući ovaj show.

– Gledatelji će u Areni Varaždin vidjeti nevjerojatne stvari, neviđene tjelesne sposobnosti i stavljanje zakona fizike izvan snage. Stvari za koje ste mislili da nisu moguće – pretvorit će se u stvarnos. To međutim  neće biti nikakvi mađioničarski trikovi, nego snaga koja dolazi iznutra, rekao je Buljan.

Razbijanje betonskih ploča, štapova i željeznih šipki, hodanje po noževima te bušenje pravog stakla iglom, samo je dio onoga što će svećenici iz Shaolina demonstrirati gledateljima u Areni Varaždin, otkrio je Buljan dodavši da će i publika imati prilike sudjelovati u samom showu.

Svećenici iz Shaolina gostovali su prije 7 godina u Zagrebu i oduševili tamošnju publiku, a s obzirom da će u sklopu sadašnje turneje, što se tiče Hrvatske, gostovati samo u Varaždinu, Buljan očekuje da će njihov show privući gledatelje i iz ostatka Hrvatske.

– Ovo je nesvakidašnji događaj kakvog nećemo tako brzo imati prilike ponovno vidjeti pa pozivam sve koji žele zaviriti u svijet svećenika iz hrama Shaolin te naučiti nešto od njihove mudrosti da dođu 8. ožujka u Arenu Varaždin, poručio je Buljan.

Show će početi u 19 sati, a ulaznice se po cijeni od 70 kuna mogu kupiti na www. eventim.hr te na prodajnim mjestima u sustavu Eventima.

A Buljan je na današnjoj konferenciji za novinare najavio i još neka događanja u Areni Varaždin koja su pred nama, rekavši da mu je želja da se varaždinskoj publici ponudi čim više ovakvih internacionalnih i nesvakidašnjih događaja. Otkrio je tako da će u travnju u Areni Varaždin gostovati Kineski Nacionalni Cirkus te Harlem Globetrotters, poznati košarkaši akrobati. Uz to, u Areni Varaždin bit će i bogatih sportskih događaja.

-U ožujku ćemo ponovno ugostiti utakmicu SEHA rukometne lige, ovoga puta između Croatia Osiguranja i Metalurga. Nakon toga imat ćemo Svjetsko rukometno prvenstvo za srednje škole, pa onda još malo rukometa – bit ćemo domaćin kvalifikacijskih utakmica za odlazak na Olimpijadu i prvi puta u Varaždinu ugostiti hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju.

Prekosutra ćemo biti domaćini Državnog prvenstva u streličarstvu. Dogovorena je i prijateljska košarkaška utakmica između Cedevite i Bayerna, koja će biti odigrana u rujnu, najavio je Buljan.

Bit će naravno u Areni Varaždin i dobrih koncerata, poručio je Buljan:

– 24. ožujka u Arenu Varaždin stižu nam najbolje hrvatske klape, koje su napunile zagrebačku Arenu i za koje trenutno vlada veliki interes. Nastupit će Tomislav Bralić i klapa Intrade, Maslina, Cambi, Kampanel i klapa Sveti Juraj – HRM te njihovi gosti Vinko Coce i Lidija Bačić.

Početkom svibnja stižu nam tri kralja hrvatske estrade, ali još neću otkriti o kome se radi, a krajem svibnja ugostit ćemo operu «Carmina Burana», najavio je Buljan.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije