DONOSIMO FOTOGALERIJU

DJEČJI VRTIĆ BELICA Održana svečanost uz prigodan program povodom dobivanja zelene zastave i povelje Međunarodne Ekoškole

Tijekom ove pedagoške godine, u Dječjem vrtiću Belica radilo se na cijelom nizu ekoloških aktivnosti koje su rezultirale dobivanjem prestižnog međunarodnog priznanja Međunarodne Ekoškole. Tim je povodom danas, 26. lipnja, u jutarnjim satima upriličena svečanost uz prigodan program i druženje

Međunarodne Ekoškole su program osmišljen za provedbu smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš na razini svih odgojno-obrazovnih ustanova, a u skladu sa smjernicama, brojne su aktivnosti ugrađene u plan i program rada beličkog Vrtića, te u svakodnevni život djece i djelatnika.

Tijekom godine bavili su se tako temama kao što su otpad, zdrav život, voda, flora i fauna, svakog je tjedna dvoje mališana birano u ekopatrolu koja je imala zadaću pratiti i upozoravati na odgovorno trošenje vode, energije, papira i pravilnog razvrstavanja otpada.

Osnovan je i ekoodbor, te je nastala i ekohimna pod nazivom ‘Potok Bošćak’, uz to i ekokodeks, a realizirane su i brojne druge aktivnosti poput ekodana Vrtića i drugih važnih datuma.
>> DJEČJI VRTIĆ BELICA Održana svečanost uz prigodan program povodom dobivanja zelene zastave i povelje Međunarodne Ekoškole

Povodom Dana močvara, u suradnji s Knjižnicom Nikola Zrinski Čakovec i Javnom ustanovom ‘Međimurska priroda’, belički su se vrtićani uključili u čitateljski izazov i svojim kreativnim radom osvojili prvo mjesto u 3D prikazu močvarnog staništa i životinja.

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, dječjim su se radovima uključili u likovni natječaj Zaštitarsko-ekološke organizacije ‘Nobilis.

U suradnji s roditeljima i lokalnom zajednicom prikupljali su otpadni papir, plastične čepove, uključili se u akciju čišćenja mjesnog parka, igrališta, kao i obale opjevanog potoka Bošćaka.

Tako su realizacijom svih sedam koraka ekoloških aktivnosti uspješno zadovoljili postavljene uvjete i kriterije za dobivanje priznanja Ekoškole.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije